palveluseteli (muokattu 30.11.2020) Urjalan Sanomat

Palveluseteli käyttöön myös Urjalassa

Ensi vuodesta alkaen urjalalainen vammainen henkilö voi ostaa henkilökohtaista apua myös palvelusetelillä. Akaan ja Urjalan yhteistoiminta-alueen perusturvalautakunta hyväksyi palvelusetelin käyttöönoton viime kokouksessaan.

Tampereen kaupunki hyväksyy kaikkien mukana olevien pirkanmaalaiskuntien puolesta palveluntuottajat, jotka sitoutuvat täyttämään sovitut ehdot ja palvelusetelin sääntökirjan vaatimukset. Palveluntuottajat voivat valita, minkä Pirkanmaan kunnan tai kuntien alueella ne tuottavat palveluja.

Henkilökohtaisen avun palvelun tuntihinnat eri viikonpäiville ja vuorokaudenajoille vaihtelevat. Esimerkiksi arkipäivinä tuntitaksa on 21 euroa ja arki-iltoina 23,50 euroa. Arkiöisin se on 27,70 euroa tunnilta ja sunnuntai-iltaisin 40,30 euroa.

Yrittäjät, jotka valitaan palveluntuottajiksi, ovat parhaillaan tarjouskilpailuvaiheessa. Tuntihintoja on julkisuudessa arvosteltu niin alhaisiksi, että palveluntuottajia voi olla vaikea löytää.