Jussi Nyström, Kasper Kangas ja Petri Grönholm.
Akaa Futsal (muokattu 3.8. 14:43) Urjalan Sanomat

Futsalmaajoukkue valmistautuu MM-karsintaan – mukana kolme Akaa Futsalin pelaajaa

Juha Vedenpää

Suomen miesten futsalmaajoukkue valmistautuu parhaillaan tuleviin Serbia-peleihin Helsingissä. Joukkue kokoontui jo viime perjantaina omaan kuplaansa, josta ulos tullaan vasta jälkimmäisen pelin jälkeen ensi viikon torstaina. Pelit Serbiaa vastaan pelataan vieraskentällä tänään 6.11. ja kotikentällä 10.11.

Suomi valmistautuu karsintaan poikkeusoloissa, ja myös poikkeuksellisessa kokoonpanossa. Akaa Futsalin Juhana Jyrkiäinen on loukkaantuneena sivussa. Myös kokeneet Miika Hosio sekä Antti Teittinen ovat joutuivat jäämään peleistä pois. Viimeisimpänä takaiskuna Tornion Pallo-Veikkojen Iiro Vanha sekä Sergei Korsunov joutuvat jättämään karsinnan ensimmäisen ottelun väliin koronaan liittyen varotoimenpiteiden takia.

Akaa Futsalista kuplan hotellielämää Helsingissä viettävät parhaillaan maalivahti Kasper Kangas, sekä Petri Grönholm ja Jussi Nyström. Tunnelmat joukkueen sisällä ovat odottavat ja luottavaiset.

– Hotellielämän lisäksi treenaamme lujaa ja palaveeraamme paljon. Tässä on nyt reilusti aikaa valmistautua, ja aiomme käyttää ajan hyväksemme. Pitkä tie on kuljettu yhdessä, ja tätä huipennusta on odotettu kauan. Nyt on kolme aiempaa karsintavaihetta jo selvitetty ja enää tämä yksi ottelupari jäljellä. Ei tarvitse erikseen mainita mitkä ovat panokset. Nyt mennään all in, Kangas hehkuttaa.

Akaa Futsalin kapteeni Jussi Nyström on noussut maajoukkueen mukaan kypsemmällä iällä.

– On aina hienoa päästä maajoukkueen mukaan, ja nyt eteenkin kun edessä on historian suurimmat matsit. Pelillisesti täytyy vain jatkaa siitä, mihin jäätiin Portugalissa ennen koronataukoa. Kun kaikki sitoutuvat tekemään töitä joukkueen eteen, niin tätä porukkaa ei pysäytä kukaan. Serbialla on todella kova joukkue, härkämäinen pivot ja taitavia pelimiehiä riittää joka pelipaikalle. Tämä on kuitenkin joukkuepeli, ja sillä homma käännetään meille, Nyström uskoo.

Myös Petri Grönholm uskoo, että intensiivinen valmistautuminen kääntyy Suomen eduksi.

– Täällä kuplassa pääsemme keskittymään täysillä futsaliin – treenejä on aamuin illoin, palavereja väliin ja valmiit ruoka- ja muut huollot toimii. Puitteet on kohdallaan, ja on hienoa päästä kokemaan nämä pelit. Vahvan prässäämisen ja huolellisen hyökkäyspelaamisen avulla uskon, että Serbia kaatuu.