Consalvon Kymenlaakso-ajon voittoa pääsivät juhlimaan valmnentaja Markku Nieminen, ohjastaja Ari  Moilanen ja hoitaja Suvi Himanka. Kuva: Hippos/ Suvi Hakkarainen
raviurheilu (muokattu 2.12.2020) Urjalan Sanomat

Consalvolle Kymenlaakso-ajo

Rauli Ala-Karvia

Kolmevuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen Kymenlaakso-ajon ennakoitiin olevan kahden kauppa. Kun niukka suosikki An-Dorra parahti lähtökiihdytyksessä laukalle, kasvoivat urjalalaisen Markku Niemisen valmentaman Consalvon osakkeet komeaa korkoa. Ari Moilanen ohjasti orivarsan lopulta kirkkaaseen voittoon ravurin tasoitusajoennätyksellä 14,1.

Ykköspalkinto oli 45.000 euroa, ja kun Niemisen kolmesta finalistista myös Esa Holopaisen ohjastama Star Town Kemp (15,1) meni neljäntenä rahoille, talli kirjasi ikäluokkakisasta omistajille 54.000 euron tilin. Viime vuonna Kymenlaakso-ajon voitti Niemisen valmentama Sahara Peyote. Syksyn suurkilpailujen sarja jatkuu vielä ensi lauantaina Lahdessa. Siellä ravataan 2-vuotiaden lämminveristen Hevosenomistajapokaali 22.000 euron ykköspalkinnolla.

Karsinnasta finaaliin meni Niemisen valmennettavista Time Match (17,3a). Samassa paikassa ratkaistaan Jokimaa Tekee Tähtiä -kisa, jonka finaalissa Niemiseltä on karssinaeränsä voittanut Skyfall Shine (13,6a). Vermossa nelivuotiaiden Glenn Kosmos Memorialissa Niemisen suojatti Raskolnikov Frido (13,4a) juoksi viiden tonnin kolmostilan. Samoissa kilvanajoissa urjalalaisen Ville Mäkelän ranskalainen Galileo Way (15,5a) oli oman kisansa toinen.

Markku Niemisen valmennukseen tuli viikonloppuna Turun ratavalmentajalta Harri Koivuselta yli sata tonnia ravannut Jugador.