pullopommit (muokattu 2.12.2020) Urjalan Sanomat

Pullopommeja heitelty Urjalassa, poliisi vetoaa nyt nuoriin: ”Vaarallista toimintaa”

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa saaneensa yhteydenottoja liittyen nuorten toimintaan Urjalan urheilukentän lähipiirissä. Paikallinen nuoriso on poliisin toistuvasti kokoontunut alueelle autoilla, mopoilla ja mopoautoilla. Kokoontumisessa ei poliisin mukaan sinänsä ole mitään pahaa mutta poliisi muistuttaa, että kokoontumisen ja ajanvieton yhteydessä on tärkeää muistaa kunnioittaa myös muiden kansalaisten kotirauhaa.

Lisäksi poliisin mukaan toiminta on viime aikoina saanut myös vaarallisia piirteitä. Paikan päällä tehtyjen havaintojen sekä löydösten mukaan jotkut ovat rakentaneet niin kutsuttuja pullopommeja ja niitä on myös heitelty alueella. Myös Urjalan Sanomiin yhteyttä ottaneet lukijat ovat myös kertoneet useista kerroista, jolloin kyseisiä viemärinavaajasta ja folio- tai tinapaperista tehtyä pullopommeja on räjäytelty ympäri kylää.

– Nämä pullopommit ovat potentiaalisesti hyvin vaarallisia, myös niiden rakentajalle itselleen, poliisin tiedotteessa todetaan.

Pullopommit voivat aiheuttaa muun muassa kuulo- ja silmävaurioita, jopa näön menetystä. Mikäli pullon sisällä olevia roiskeita joutuu vaatteille tai iholle, on vaurioiden riski olemassa, sillä pullossa oleva aine on voimakkaasti syövyttävää.

Poliisi haluaakin nyt vedota nuorisoon, jotta tällainen vaarallinen toiminta lopetettaisiin alkuunsa. Myös huoltajien toivotaan olevan asian suhteen hereillä, keskustellen nuorten kanssa ja puuttumalla tähän toimintaan.

Tärkeimmät muistisäännöt:

– Jos pullo on räjähtänyt, älä koskettele pullon riekaleisiin paljain käsin. Pullon jäämissä on syövyttävää ainetta.

– Jos reaktio ei ole edennyt loppuun ja pullo on ns. pullistunut ->
* älä koske
* eristä alue (noin 30m riittää)
* ilmoita asiasta poliisille

– Jos olet saanut roiskeita päällesi pullosta:
* huuhtele runsaalla vedellä
* hakeudu tarvittaessa ensiapuun
* aina jos roiskeita on joutunut silmiin, hakeudu lääkäriin