pääkirjoitus, Vuoden yrittäjä (muokattu 1.8. 15:35) Marjo Alste

Hurraa juuri sinulle, hyvä yrittäjä

Käsissäsi olevaa lehteä oli mukava tehdä, sillä se on täynnä iloisia, paikallisia yrittäjäuutisia. Sain itsekin kuulla lisää yrittäjistä, joiden taustoista tai kenties edes olemassaolosta en aiemmin ollut perillä.

En itse ole koskaan toiminut yrittäjänä, mutta lähipiiristä löytyy monia omien firmojensa parissa työskenteleviä ja vielä enemmän niitä, jotka haaveilevat yrittämisestä. Pitäisi vain keksiä ensin, että mitä sitä yrittäisi.

Tässä lehdessä on esitelty useita urjalalaisia, jotka ovat tuon kysymyksen ratkaisseet mitä erilaisimmin ja kiinnostavimmin keinoin. Löytyy elämyksellistä kasvimaailmaa, kiinteistönhuoltoa, hautaustoimistoa sekä metsuria. Ihmisiä, joiden puheista paistaa läpi usko omaan tekemiseen sekä rakkaus juuri sitä omaa alaa kohtaan.

Tänä vuonna Vuoden yrittäjä palkittiin poikkeuksellisin menoin. Siinä missä viime vuonna juhlittiin 80 vuotta täyttäneitä Urjalan Yrittäjiä, kippisteltiin viime viikonloppuna pienemmällä porukalla. Ei tarvinne kertoa, mistä erikoisjärjestely kumpusi.

Vuoden yrittäjä -palkitut saivat kuitenkin ansaitut kiitoksensa ja kunniansa. Jos et vielä tiedä kuka palkinnon pokkasi, kurkkaa ihmeessä lehden keskiaukeamalle.

Iloinen uutinen on myös se, että kunnan yritysten välillä on alkanut kiinnostavia yhteistyöprojekteja ja lisää on luvassa – Urjalan matkailusivusto Visit Urjala on ottanut ensiaskeleensa, ja toimintaa tullaan kehittämään edelleen. Kuten vuoden yrittäjä juhlapuheessaan totesi, yksin ei pärjää yhtä hyvin kuin porukassa: yhteistyö on voimaa.

Urjalasta löytyy lehdessä esiteltyjen yritysten lisäksi valtava joukkio muita yrittäjiä, joista jokainen ansaitsee olalle taputuksen siitä, että yrittää. Aina se ei ole helppoa, kuten tämä kulunut korona-vuosi on meille näyttänyt.

Haluankin, että juuri sinä, yrittäjä hyvä, nostat tänään maljan itsellesi. Ota muutama tanssiaskel tai revittele villisti diskomusiikin tahdissa. Kiitä itseäsi siitä, että sinä yrität – niin me kuluttajatkin kiitämme teitä yrittäjiä.

29.10.2020 Marjo Alste, marjo.alste@urjalansanomat.fi