P13-pojat ottivat joukkuehopeaa. Vasemmalta lähtien mitalistit Oiva Kaapu, Rasmus Vankka ja Vilho Vehmas.
maastojuoksu, urjalan urheilijat, yleisurheilu (muokattu 2.8.2022) Urjalan Sanomat

UrjU:n urheilijat hurjassa syysvireessä

Satu Rajala

Urjalan Urheilijoiden juniorit ovat kunnostautuneet syksyn kisoissa ja tehneet loistavia suorituksia otteluissa ja maastojuoksuissa.

Syyskuun loppupuolella 9-13-vuotiaat kisasivat moniotteluissa Tampereen Ratinassa. Urjalasta oli mukana kymmenen kilpailijaa ja näistä peräti viisi oli sarjasta T13. Vaikka oli jo myöhäinen syksy, moni ylsi vielä omiin ennätyksiinsä ja jokainen urakoi oman ottelunsa hienosti läpi ja kaikki keräsivät roppakaupalla sisulisäpisteitä. Kotiintuomisina oli myös kaksi mitalia, sillä Fanni Paija 11-vuotiaissa ja Emmi Vankka 9-vuotiaissa ottelivat hopeamitalin arvoisesti.

Rasmus Vankka oli P13-sarjassa neljäs ja Miina Paija T13-sarjassa viides. 13-vuotiaat ovat pitkin kautta olleet seuran aktiivisimmat ja monipuolisimmat kilpailijat ja nyt kaikki viisi mukana ollutta tyttöä sijoittui 15 parhaan joukkoon. Miinan perässä Leena Hakalan sijoitus oli yhdeksäs ja Peppi Vehmaan kymmenes. Aliina Koivulan ja Vilma-Anina Suokkaan sijoitukset olivat 14 ja 15. Sissi Vesakoski otteli 9-vuotiaiden tyttöjen sijalla 11 ja Aapo Jaatinen sarjan P10 sijalle 10.

Maastoista huikeaa menestystä

Syyskuun lopulla kilpailtiin myöskin syksyn perinteinen maastoviesti. UrjU sai Tammelan kisaan mukaan kaksi taistelutahtoista joukkuetta. Viestissä joukkueeseen kuuluu yksi tyttö ja yksi poika sarjoista 9, 11, 13 ja 15 ja jokainen juoksee noin yhden kilometrin matkan.
Viestin voiton vei Lempäälän Kisa YU ja hopeaa otti Tampereen Pyrintö. Pronssista käytiin tiukka kamppailu, jonka paras oli lopulta Hämeenlinnan Tarmo. Ikaalisten Urheilijat jäi Tarmosta viisi ja upeasti viidenneksi sijoittunut Urjalan Urheilijat kymmenen sekuntia. Tämä on UrjU:n kaikkien aikojen toiseksi paras sijoitus maastoviestissä. 20 vuotta sitten UrjU oli pronssilla. Ykkösjoukkueen juoksijat olivat Emmi Vankka, Kalle Leinamo, Viia Ojala, Niilo Vehmas, Miina Paija, Rasmus Vankka, Siiri Pohjamies ja Onni Vehmas. Myös kakkosjoukkue teki hienon juoksun ja sijoittui sijalle 12. Joukkueessa viestiä veivät Sissi Vesakoski, Oiva Ojala, Enia Taipale, Onni Mäkinen, Peppi Vehmaa, Vilho Vehmas, Leena Hakala ja Juuso Oksanen.

Keväältä siirretyt sisulisämaastot kilpailtiin viime lauantaina Kangasalla. Urjalan Urheilijoilta oli mukana 15 juoksijaa, jotka kaikki tekivät huippusuorituksen. Juoksussa ratkottiin sekä henkilökohtaiset että joukkuemestaruudet.
P9-sarjassa mukana olivat Kalle Leinamo, Aapo Jaatinen ja Oiva Ojala ja poikien sijoitukset riittivät joukkuepronssille. T9-sarjassa Emmi Vankka juoksi hienosti kisan neljänneksi. P10-sarjassa Niilo Vehmas saavutti pronssisen mitalin, Onni Mäkinen sijoittui viidenneksi ja Joel Mehtonen Magnusson kuudenneksi. Poikien upeat juoksut toivat joukkuekisasta kultaisen mitalin. T11-sarjassa Fanni Paija juoksi pronssille. P13-sarjassa Oiva Kaapu juoksi viidenneksi, Rasmus Vankka oli kahdeksas ja Vilho Vehmas kymmenes. Joukkuena nämä sijoitukset toivat hopeamitalin. T13-sarjassa Miina Paija otti hopeaa. Kun Leena Hakala oli seitsemäs ja Peppi Vehmaa kymmenes, niin joukkueelle nämä sijoitukset toivat hopeisen mitalin ja eroa voittaneeseen Tampereen Pyrintöön ei jäänyt kuin yksi piste. P14 -sarjassa Reko Salo juoksi hienosti viidenneksi.

Nämä kolme kisaa kertovat paljon UrjU:n hienosta kaudesta ja nykytilasta. Otteluissa menestystä tulee monipuolisesta harjoittelusta ja on hienoa että niin moni urheilija uskaltaa lähteä mukaan tekemään monta lajia sisältävän ottelun. Maastojuoksumenestys taas kertoo siitä, että kestävyysjuoksu elää Urjalassa tällä hetkellä hyvässä nousukiidossa. Tämä kaikki on hyvän, osaavan ja innostavan ohjaustyön tulosta. Tästä on hyvä jatkaa talven peruskuntokaudelle ja kohti tulevia kausia.

P-10 -pojat kisasivat joukkuekultaa.
Fanni Paija voitti henkilökohtaisen pronssimitalin.