Julkisen hammashoidon käyttäjän hymyä yritetään tulevaisuudessa lisätä palvelusetelillä. Setelin käyttöönottoa pohditaan Urjalan perusturvalautakunnassa ensi viikolla.
hammashoito, palveluseteli (muokattu 2.8.2022) Urjalan Sanomat

Terveydenhuollon palveluseteliä saatetaan kokeilla

Heli Mustonen

Hammaslääkärien rekrytointi Urjalaan on ollut vaikeaa jo vuosia. Urjalassa onkin nyt halukkuutta kokeilla, miten palveluseteli toimisi koko terveydenhuollossa.

Palvelusetelillä turvattaisiin palvelujen saantia myös niissä tilanteissa, kun omaa henkilöstöä ei ole riittävästi. Tähän tulokseen tuli kunnan talouden tasapainotustyöryhmä.

Nyt asiaa lähdetään selvittämään, jos perusturvalautakuntakin näyttää terveydenhuollon palvelusetelille vihreää valoa ensi keskiviikon kokouksessaan. Palveluseteli koskisi niin hammashoitoa kuin muuta lääkäreiden vastaanottoa.

Perusturvajohtaja Elina Anttilan mukaan palveluseteli on hyvä vaihtoehto.

– Se voisi minusta olla olemassa niinäkin hetkinä, kun sitä ei tarvittaisi. Silloin sitä ei vaan myöskään käytettäisi.

– Uuden palvelusetelin käyttöönotto ylipäänsä vie aina valmisteluineen jonkin verran aikaa. Urjala olisi halukas ottamaan palveluseteliä käyttöön täydentämään julkista terveydenhuollon palvelutuotantoa. Akaassa asiaa ei ole toistaiseksi käsitelty, hän sanoo.

Lue lisää palvelusetelin mahdollisesta käyttöönotosta torstain 24. syyskuuta Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo tänään kello 19 alkaen!