hevosurheilu, raviurheilu (muokattu 2.8.2022) Urjalan Ylläpito

Allegialääke vei Lexus Dreamin kilpailukieltoon

Urjalalaisen Markku Niemisen valmentama huippuravuri Lexus Dream on ollut toistaiseksi voimaan asetetussa kilpailukiellossa 5. elokuuta lähtien.

Lexus Dreamia lääkittiin allergiaoireiden vuoksi ennen Killerin Eliittiä Histecillä. Eläinlääkärin ohjeiden mukaan varoaikaa on jätetty reilusti, mutta kaikki setiritsiini ei ilmeisesti siitä huolimatta ollut ehtinyt poistua elimistöstä.

On epävarmaa, milloin Lexus Dreamin ja sen valmentajan kohtalo tässä tapauksessa selviää, sillä B-näytteen tukimuksen ajankohdasta ei ole tietoa. Näyte tutkitaan Ruotsissa.

Kun analysointi valmistuu, sen tulos kerrotaan Hippokselle ja valmentaja Markku Niemiselle. Senkin jälkeen tarvitaan vielä antidopinglautakunnan kokous, joka laatii ehdotuksensa Suomen Hippoksen hallitukselle mahdollisista sanktioista.