70 prosenttia kyselyyn vastanneista ei ole tuntenut itseään yksinäiseksi koronaepidemian aikana.
kotisairaalapalvelut, saattohoito (muokattu 3.8. 14:13) Urjalan Sanomat

Akaa ja Urjala ostavat Valkeakoskelta saattohoitoa

Minna Mäkelä

Akaa ja Urjala ostavat ensi vuoden alusta alkaen kotisairaalan palliatiivisille potilaille hoidon konsultaatiot, poliklinikkakäynnit ja etäkäynnit hoitavan lääkärin arvion ja lähetteen perusteella Valkeakoskelta. Nämä käynnit korvaavat vastaavan palvelun käytön Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä. Akaan kaupungilla ei ole palliatiivisen hoidon erityispätevyyden omaavaa lääkäriä. Tällä hetkellä Akaan ja Urjalan kotisairaalassa omalääkärit vastaavat alueensa kotisairaalapotilaiden hoidosta. Kotisairaalatoiminnan vastuulääkärinä toimii ylilääkäri.

Kuntien yhteinen perusturvalautakunta päätti asiasta viime kuussa. Tuolloin Valkeakosken sosiaali- ja terveyslautakunta esitti yhteistoiminta-alueen perusturvalautakunnalle kolmea eri vaihtoehtoa kotisairaalatoiminnan laajentamiseksi Akaaseen ja
Urjalaan.

Vielä keväällä tavoitteena oli, että Valkeakosken kaupunki tuottaisi kotisairaalapalvelut kokonaan Akaalle ja Urjalalle vuoden 2021 alussa. Tämä olikin sosiaali- ja terveyslautakunnan ensimmäinen vaihtoehto.

Lue lisää torstain 17. syyskuuta Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo tänään kello 19 alkaen!