Hammaslääkärin kiiretöntä aikaa joutuu odottamaan ensi vuoden puolelle.
hammashoito, hammaslääkäri (muokattu 3.8.2022) Urjalan Sanomat

Urjalan hammashoidolle ruusuja laadusta, risuja saatavuudesta

Heli Mustonen

Urjalalaiset ovat tyytymättömiä julkisen hammashoidon tilanteeseen. Kiireetöntä aikaa saa odottaa kuukausitolkulla. Vaikka itse palvelu on ollut kuntalaisten mielestä laadultaan hyvää, oman hammashoitolan lääkärivaje hermostuttaa.

Akaan yhteistoiminta-alueen johtava hammaslääkäri Tarja Varjotie pahoittelee tilannetta ja sanoo, että rekrytointiongelmat ovat nyt valtakunnallisia.

– Akaankin yhteistoiminta-alueella on tällä hetkellä haettavana kolme hammaslääkärin vakanssia, kaksi Urjalan hammashoitolaan ja yksi Kylmäkoskelle.

– Toijalan aikaisemmin haettavana olleeseen vakanssiin oli hakijoita, mutta toimea ei saatu tällä kertaa täytettyä, kertoo johtava hammaslääkäri Tarja Varjotie.

Aika vasta ensi vuonna

Tarja Varjotie toteaa, että koska hammashoito on tällä hetkellä ruuhkautunut, seuraavia aikuisten kiireettömiä tarkastusaikoja annetaan vasta ensi vuoden alussa.

– Särkypäivystys toimii normaalisti ja alle 18-vuotiaiden hoidot sekä kesken jääneet hoidot pyritään suorittamaan suunnitelman mukaisesti, hän sanoo.

Lue lisää Urjalan hammaslääkäritilanteesta torstain 17.9. Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19 alkaen!