Rodeon edustalla kuvatussa kohtauksessa oli mukana kaksi avustajaa: Urjalassa syntynyt mutta sittemmin kylmäkoskelaistunut Risto Hakala ja viialalainen Aku Torniainen.
elokuvan kuvaukset (muokattu 3.8. 18:30) Urjalan Ylläpito

Palasia Urjalasta valkokankaalla syyskuussa – Metsäjätti-elokuva saa ensi-iltansa

Marjo Alste

Elokuvateattereiden valkokankailla nähdään syksyn mittaan palasia Urjalasta, kun Miika Nousiaisen romaaniin perustuva Metsäjätti-elokuva saa ensi-iltansa 11. syyskuuta. Elokuvan kaksi kohtausta kuvattiin Urjalassa tammikuussa: toinen filmattiin Rodeo-baarin edustalla, toisessa kohtauksessa näyttelijät ajelivat ympäri kuntaa.

Metsäjätti kertoo Törmälän kylästä syntyjään olevasta Pasista (Jussi Vatanen) joka päätyy Metsäjätti-nimisen yrityksen palvelukseen. Metsäjätti omistaa puunjalostusteollisuudesta riippuvaisen Törmälän kylän paperitehtaan, ja Pasin kontolle kaatuu entisen kotikylänsä vaneritehtaan irtisanomisten valmistelu.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Timo Turunen ja Ville Jankeri, joista jälkimmäinen vastaa myös elokuvan ohjauksesta. Päähenkilö Pasia näyttelevän Jussi Vatasen lisäksi rooleissa nähdään muun muassa Hannes Suominen, Sara Soulié, Anu Sinisalo, Tommi Korpela, Anna-Riikka Rajanen ja Tomi Alatalo.