Mika Ojala on muurannut terassilleen ulkotakan.
Henkilöhaastattelu, käsityöt (muokattu 3.8.2022) Urjalan Ylläpito

Kierrätysmateriaali taipuu käyttöesineiksi – Mika Ojala nikkaroi kokeillen

Marjo Alste

– Tämä onkin oikea Ford-harrastajan penkki, toteaa Mika Ojala ja viittaa nikkaroimaansa tuoliin, joka on tehty vanhasta T-mallin Fordin vanteesta, Ford Rangerin jousesta ja Ferguson-traktorin penkistä. Ojala kantaa esiin sylillisen itse tekemiään käsitöitä, asettelee ne pöydälle – itse tekemälleen, totta kai – ja alkaa kertoa tarinaa.

Uteliaisuus synnyttää inspiraation

Ojala harrastaa vapaa-ajallaan monenlaisen esineiden nikkarointia. Harrastus sai alkunsa vaimon ohimennen heittämästä kysymyksestä, osaisiko Ojala tehdä hänelle puisen kauhan.

– Sittemmin Sari on usein ehdottanut, että saisiko jonkin esineen tehtyä itse, ja siitä innostus on lähtenyt, Ojala kertoo. Sittemmin käsityönä on valmistunut muun muassa kokoelma kuksia, kauhoja, sisustustavaraa, puukkoja, ulkotakka grillikatokseen sekä jo mainittu terassin pöytä. Valtaosa töistä on tehty erilaisista kierrätysmateriaaleista.

Lue lisää Ojalan nikkaroinneista torstain 3.9. lehdestä tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19 alkaen!