diabetes, terveyspalvelut (muokattu 3.8. 18:36) Urjalan Ylläpito

Urjalassa aletaan tutkia diabetespotilaiden palveluita

Urjalan Sanomat

Urjalan terveyspalveluissa etsitään diabetespotilaita osallistumaan tutkimukseen, jonka tavoite on selvittää kuinka potilaiden ryhmittely vaikuttaa heidän saamansa palveluiden laatuun ja onnistumiseen. Tutkimukseen etsitään nyt vapaaehtoisia osallistujia.

Tutkittavat potilaat jaetaan tarpeidensa perusteella neljään ryhmään, joille jokaiselle räätälöidään potilaille sopivat palvelut. Ryhmittely ei vaikuta potilaiden lääketieteelliseen hoitoon, mutta ryhmien välillä voi esiintyä eroja esimerkiksi omahoidon tuessa sekä yhteydenpitotavoissa.

Ryhmien vaikutuksia seurataan diabetespotilailla vuoden ja kahden vuoden päästä, tuloksia on odotettavissa muutaman vuoden kuluttua.

– Taustalla on ajatus siitä, että samanlaiset palvelut eivät toimi yhtä hyvin kaikille potilaille. Osa kaipaa paljon ammattilaisten huomiota, osalla on halua ja voimavaroja huolehtia itsestään omatoimisemmin, kertoo Kehys-hankkeen projektijohtaja, ylilääkäri Sari Mäkinen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Tutkimus on osa Kehys-hanketta, jossa etsitään tapoja tehdä parempaa yhteistyötä sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä ja kehittämisessä Pirkanmaalla. Urjalan lisäksi tutkimusta tehdään muissa Pirkanmaan kunnissa. Kehys-hanke saa rahoitusta EU:n EAKR-rahastosta.