Elokuun ajan Urjalan kirjastossa on vielä Väinö Linnan elämää valottava Päiväläispoika-näyttely. Tuukka Ahvenus ja Tuija Näppinen päättävät sivistyslautakunnassa myös kirjaston asioista. Näppinen sanoo, että kirjasto on hyvä ja siellä on osaava henkilökunta.
koulutus, sivistyslautakunta, vallan kahvassa (muokattu 4.8. 15:47) Urjalan Ylläpito

Sivistyslautakunta päättää paljosta – koulumaailmassa tapahtuu tulevinakin vuosina

Minna Mäkelä

Sivistyslautakunta vastaa peruskoulutuksen, toisen asteen koulutuksen, aikuiskoulutuksen, nuoriso- ja liikuntapalveluiden sekä kirjasto- ja kulttuuripalveluiden järjestämisestä ja kehittämisestä. Näin kerrotaan Urjalan kunnan verkkosivuilla sivistyslautakunnan tehtävistä.

Lautakunnan puheenjohtaja Tuija Näppinen (sd) toteaa, että sektori on laaja. Leijonanosan siitä ottaa peruskoulu.

– Tuntikehys määrittelee ison osan budjetista.

Näppinen ja lautakunnassa ensimmäistä kautta istuva Tuukka Ahvenus (kesk) sanovat, että koulupäätöksiä tehtäessä lapsen etu asetetaan rahan edelle. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa pienempiä ryhmäkokoja isoja useammin.

Näppinen sanoo, että Urjalassa on nyt hieno tilanne, sillä kyläkoulujen säilyttämisestä käydyt taistelut ovat takana, ja yhtenäiskoulu on ottanut paikkansa. Pallo on siirtynyt päättäjiltä koululle, jossa työskentelevien tehtävä on hyödyntää uutta koulua ja sen antamia mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Aseman koulussa on nyt 91 peruskoululaista luokilla 1–6. Oppilasennusteet ovat karuja. Tuija Näppinen sanoo, että koulun sulkeminen on edessä 5–7 vuoden päästä, ellei oppilaiden määrä kasva.

– Tämä on ikävää matematiikkaa, hän myöntää.

Sivistyslautakunnan kaksikko sanoo, että he ajavat koko kunnan etua. Aivan samoin kuin kyläkouluja lakkautettaessa.  Aseman koulun kohdallakaan ei voi ajatella, että se olisi olemassa vain pientä oppilasmäärää varten.

Eikä se olisi Näppisen mielestä lapsenkaan etu. Hän pitää isompia ympyröitä tässä parempana vaihtoehtona.

Lue lisää sivistyslautakunnan jäsenten mietteitä tämän päivän lehdestä!

Paikallislehti esittelee tänä vuonna Vallan kahvassa- juttusarjassaan jokaisen Urjalan kunnassa toimivan lautakunnan. Ennen sivistyslautakuntaa on esitelty keskusvaalilautakunta, tarkastuslautakunta ja perusturvalautakunta. Esittelyä odottavat vielä tekninen lautakunta ja rakennuslautakunta.