korona, Koronatestaus (muokattu 4.8. 15:40) Urjalan Ylläpito

Lieväoireista lasta ei tarvitsekaan testata

Marjo Alste

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tiistaina lieventänyt ohjeitaan siitä, koska huoltajan tulee viedä hengitystieoireisiin sairastunut lapsi koronatesteihin. Uusien ohjeiden mukaan lapsi tulee viedä testiin, jos hänellä on terveydenhuoltajan ammattilaisen tai huoltajan arvion mukaan selkeitä koronavirusoireita. Aiemman ohjeistuksen mukaan jo lieväoireiset lapset on tullut viedä testattavaksi.

Mikäli oireilu on lievää eikä lapsi ole tiettävästi altistunut koronavirukselle, voi oireita THL:n mukaan seurata kotona ilman testausta. Lapsi ei kuitenkaan saa osallistua varhaiskasvatukseen tai kouluun infektio-oireisena.

Kouluun saa mennä, mikäli lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos lapsen nenä alkaa valua ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa.

Kouluun ja varhaiskasvatukseen lapsi saa palata oireettoman päivän jälkeen, jos oireet kotiseurannassa väistyvät kokonaan. Testiin ei tuolloin tarvitse mennä. Samaten kouluun saa palata oireettoman päivän jälkeen, vaikka testi otettaisiin mutta tuloksen saaminen viivästyy.

Perheen samaan aikaan sairastuneista riittää yksi negatiivinen testitulos, kaikkia lapsia ei THL:n mukaan ole tarvetta testata.