Worksin pääluottamusmies Matti Tarmo.
urjala works, yt-neuvottelut (muokattu 4.8. 15:40) Urjalan Ylläpito

Works irtisanoo kolme ja lomauttaa 16

Marjo Alste

Urjala Works irtisanoo kolme ja lomauttaa 16 työntekijäänsä yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksena. Syynä vähennystoimenpiteisiin on tilauskannan vähentyminen. Tähän saakka Works on työllistänyt 70 työntekijää.

Worksin toimitusjohtaja Jari Peltola kertoo päätöksen olleen raskas, mutta toteaa henkilökunnan suhtautuneen tilanteeseen pääsääntöisesti ymmärtäväisesti.

– Tämä on haasteellista aikaa koko henkilöstölle. Toisaalta tilanne ei varmasti kokonaisuutena ole tullut henkilökunnalle yllätyksenä mutta on toki haaste, kun ikävä asia osuu omalle kohdalle. Jokainen kuitenkin ymmärtää, miksi tässä tilanteessa ollaan. Haluamme varmistaa tuotannon, Peltola sanoo.

Worksin pääluottamusmies Matti Tarmo sen sijaan näkee työntekijöiden olevan pettyneitä yrityksen yhteistoimintaneuvotteluihin.

– Kyllä henkilöstö on ihmeissään ja harmissaan. Lomautukset ovat osuneet henkilöihin, jotka ovat pitkän linjan ammattilaisia. Kai tämä meni kuten työnantaja ja yhtiön hallitus tämän halusi menevän, Tarmo muotoilee.

Lue lisää osapuolten näkemyksistä Urjalan Sanomista huomenna 27.8. tai digilehdestä jo tänään kello 19 alkaen!