poliisi, poliisin päivä (muokattu 4.8. 15:38) Urjalan Ylläpito

Poliisin päivää vietetään lauantaina – ensimmäistä kertaa virtuaalisesti

Poliisin päivällä on pitkät perinteet ja tapahtuma on perustettu edistämään poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuorovaikutusta ihmisten kanssa. Tänä vuonna vietettävä Poliisin päivä on vuorossaan 12. ja se järjestetään siellä, missä ihmisetkin tänä poikkeuksellisena aikana ovat, verkossa.

– Korona on pakottanut meidät ajattelemaan asioita uudella tavalla ja mietimme, miten perinteeksi muodostunut tapahtuma tulisi tänä poikkeuksellisena vuotena järjestää vai jätetäänkö se kokonaan väliin. Väentungosten välttämiseksi järjestämme päivän virtuaalisesti, kertoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Virtuaalisuus mahdollistaa vuorovaikutusta

Tämän vuoden Poliisin päivänä tuodaan monipuolisesti esille poliisin tehtäviä. Teemat pohjautuvat poliisin strategiaan 2020-2024: Poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina.

– Virtuaalisuus tuo omat mahdollisuutensa, mutta myös haasteensa. Pohdimme pitkään, miten tavoittaisimme mahdollisimman laajalti kansalaisia ja saisimme luotua myös vuorovaikutusta. Pohdinnan pohjalta syntyi idea valtakunnallisesta livelähetyksestä. Lauantaina 29.8. esitettävään striimaukseen osallistuvat kaikki poliisilaitokset ja -yksiköt, mutta siihen on myös kansalaisten mahdollista ottaa osaa – joko ennakkokysymyksillä, reaaliaikaisilla kysymyksillä tai vaikka tekemällä leikkimielisen testin Mikä poliisi sinusta tulisi? ja jakamalla tuloksen Facebookissa, kertoo ylitarkastaja Ansa Jokiranta.

Striimissä käydään läpi poliisin toimintaa eri aihepiireittäin. Kolmen tunnin aikana keskustellaan muun muassa uudesta tieliikennelaista, ympäristörikollisuudesta sekä luottamuksesta ja turvallisuuden tunteesta poliisikoiria ja hevosia unohtamatta. Juontajina ja keskustelijoina toimivat poliisin virkamiehet ja -koirakin, mutta paikalla keskustelemassa on myös sisäministeri Maria Ohisalo ja Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Tänä vuonna perinteinen Helsingin Poliisisoittokunnan Poliisin päivän konsertti toteutetaan niin ikään striimattuna, esiintyjinä ovat Paula Koivuniemi, Suvi Teräsniska ja Mikael Saari.

Striimien lisäksi Poliisin päivänä poliisilaitosten somekanavissa on mahdollista seurata live-lähetyksiä ja katsoa ennakkoon valmisteltuja videoita poliisin paikallisesta toiminnasta, joista poliisilaitokset kertovat somekanavissaan.