Nuutajärven lasikoulussa puhalletusta, vihreästä lasisylinteristä tulee osa taiteilija Kirsti Taiviolan teosta Auringon laulu. Noin kymmenen metriä korkea alttariteos sijoitetaan ensi vuonna Sipooseen Söderkullan kirkkoon.
lasialan koulutus, lasitaide (muokattu 4.8. 15:27) Urjalan Ylläpito

Lasikoulussa puhalletaan syksyn aikana alttariteos

Minna Mäkelä

Nuutajärven lasikoulun kymmenkunta opiskelijaa pääsee syksyn aikana tositoimiin. He osallistuvat lasinpuhaltaja Otto Koivurannan kanssa taiteilija Kirsti Taiviolan suunnitteleman, lasisen alttariteoksen syntymiseen. Ammattiopisto Tavastian opettaja Marika Kinnunen sanoo, että teoksen parissa työskentely vie oppilaiden syyslukukaudesta ison osan.

Aalto-yliopistossa itsekin opettava muotoilija/taiteilija Kirsti Taiviola pitää hyvänä, että opiskelijat pääsevät tekemään aitoa ryhmätyötä, jossa jokaisen kädenjälki näkyy lopputuloksessa.

Itse lasiteos on mosaiikkimainen kokonaisuus, joka koostuu 365 käsinpuhalletusta lasisylinteristä. Teokseen muodostuu niistä vehreää maisemaa esittävä, abstrakti kuva Söderkullan kirkon alttarin takana olevan, korkea, ja kapean ikkunan eteen.

Lue lisää Kirsti Taiviolan ajatuksia valosta ja väristä Urjalan Sanomista 27.8.2020 tai jo keskiviikkona digilehdestä kello 19 alkaen!