Tuulivoimaloiden rakentaminen alkaa ehkä ensi vuoden alkupuolella.
tuulipuisto, Tuulivoima (muokattu 4.8. 15:55) Urjalan Ylläpito

Tuulivoiman rakentaminen alkanee alkuvuonna

Minna Mäkelä

Projektipäällikkö Petter Sund Ilmatar Windpower Oyj:stä kertoo Urjalan tuulivoimalahankkeen olevan aktiivisessa kehitysvaiheessa.

– Hankkeen aikataulu on hyvin riippuvainen useista ulkoisista tekijöistä. Edellyttäen, että projektiin vaikuttavat ulkoiset tekijät kehittyvät projektin kannalta suotuisasti, uskomme, että rakennustyöt voisivat alkaa vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä, Sund sanoo.

Urjalan rakennuslautakunta käsittelee tänään Ilmatar Humppila-Urjala Oy:n muutoslupahakemuksen, joka koskee kolmen tuulivoimalan voimassa olevia rakennuslupia tilalla Urjalan yhteismetsä. Tila on Urjalassa Mansikkamäentien varressa.

Muutoslupahakemuksen hyväksyminen tietää sitä, että voimaloiden tyyppi ja malli muuttuvat. Voimaloiden napakorkeus laskee 15 metriä 129 metriin. Roottorin halkaisija kasvaa puolestaan 131 metristä 162 metriin. Voimaloiden kokonaiskorkeudet maanpinnasta pysyvät ennallaan 210 metrissä.