Liikenneturvallisuus, pyöräily (muokattu 4.8.2022) Urjalan Ylläpito

Punainen takavalo polkupyörässä pakollinen

Uusi tieliikennelaki velvoittaa pyöräilijää käyttämään pimeällä takavaloa. Sen merkitys korostuu syksyllä iltojen pimetessä. Poliisi voi antaa valottomalla pyöräilijälle huomautuksen tai liikennevirhemaksun.

Uusi tieliikennelaki astui voimaan keskellä vuoden valoisinta aikaa, kesäkuun alussa. Yksi pyöräilijälle tulleista muutoksista on pakollinen punainen takavalo. Sitä tulee käyttää aina, kun ajaa pimeän tai hämärän aikaan tai kun näkyvyys on muuten huonontunut.

Polkupyörässä tulee lain mukaan olla taaksepäin punaista valoa näyttävän valaisimen lisäksi valkoinen tai keltainen etuvalo. Lisäksi erottuvuutta parantavat muut vaaditut varusteet, kuten etu-, taka- ja sivuheijastimet sekä soittokello.