Urjalassa Terhi Korpela sekä Harri Ylitie aikovat asua niin kauan kuin vain itsenäisesti kykenevät.
muutto, Urjalassa asuminen, Välkkilä (muokattu 4.8. 19:27) Urjalan Ylläpito

Urjalasta löytyi koti loppuiäksi

Joona Paija

– Aikalailla tasan vuosi sitten sunnuntaina oltiin katsomassa tätä asuntoa ja siitä hetkestä lähtien oltiin ihan myytyjä, kertoo Urjalan Välkkilään muuttanut Terhi Korpela yhdessä puolisonsa Harri Ylitien kanssa.

Talokaupat viime elokuussa tehnyt sekä viime joulun alla muuttanut pariskunta asui tätä aiemmin Porvoossa, melko samankaltaisella, pienellä tilalla. Urjalaan muuttamaan sai halu olla asteen syrjemmässä, sekä melu, tai oikeastaan sen puute.
– Mäntsäläntie pauhasi siinä vieressä yötä päivää, ja kaivattiin lisää rauhallisuutta, joten aloimme katselemaan uutta asuinpaikkaa, Korpela kertoo.
– Ikaalisissa oli yksi ihastus, mutta se kerkesi jo menemään. Lisäksi Ylöjärvellä oli yksi paikka, jota kävimme katsomassa, mutta tämän asunnon kohdalla ainoa kysymys oli, että milloinka voimme alkaa siirtämään tavaroita, hän jatkaa.

Alun perin Satakunnasta Kauvatsalta kotoisin oleva Korpela on elänyt ikänsä maalla, ja viettää vapaa-aikaansa paljon luonnossa sekä puutarhan parissa. Ylitie taas on alkujaan kaupunkilaisia, kotoisin Tampereelta, mutta kertoo aina nauttineensa maaseudulla olosta.

Korpela on Alkossa töissä, ja työskentelee Valkeakosken, Toijalan sekä Urjalan toimipisteissä. Ylitie on ollut lentokonemekaanikkona vuodesta 1989 Helsinki-Vantaan lentokentällä.
– Moni valittelee, kun maaseudulta ei saa töitä mistään tai ei ole työpaikkoja. Ihmettelen sitä suuresti, kun lähes 60-vuotias saa puolen vuoden sisään 3 työpaikkatarjousta lähiseudulta, pohdiskelee Korpela.

Mikä Urjalassa viehättää uusia paikkakuntalaisia? Lue lisää Urjalan Sanomista torstaina 23. heinäkuuta tai digilehdestä jo tänään keskiviikkona kello 19!