Jari Peltola kertoo, että yhteistoimintaneuvotteluja on käyty hyvässä hengessä. Peltolan mukaan yritys ei lähtökohtaisesti halua irtisanoa tai lomauttaa yhtäkään työntekijäänsä. Tällä hetkellä Worksilla ollaan kesälomalla.
urjala works, yt-neuvottelut (muokattu 4.8. 19:50) Urjalan Ylläpito

Worksilla käynnissä yhteistoimintaneuvottelut

Marjo Alste

Urjala Works Oy on aloittanut kesäkuun lopulla yhteistoimintaneuvottelut, joissa selvitetään koko henkilöstöä koskevaa mahdollista työvoiman vähentämistä. Mahdollisten vähennystoimenpiteiden syyt ovat tilauskannan pysyväluontoinen arvioitu vähentyminen sekä tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Koneiden ja laitteiden teräsrakenteita valmistava Urjala Works työllistää tällä hetkellä 70 työntekijää.

Urjala Worksin toimitusjohtaja Jari Peltola kertoo, että kevään ja alkukesän palvelualoja kurittanut korona näyttää vaikutuksensa tällä hetkellä metallialalla. Moni yritys on Peltolan mukaan aloittanut yt-neuvottelut jo ennen Urjala Worksia.

– Alkuvuosi on menty suunnitelmien ja tavoitteiden mukaan. Tiesimme, että korona koskettaa ensin palvelualojen yrityksiä ja metallialaa nyt myöhemmin. Yritimme viivytellä yhteistoimintaneuvotteluja, joihin muut ovat ryhtyneet jo ennen meitä, ja nyt yritämme pitää työntekijät työssään niin kauan kuin tilauskannat sen vain sallivat, Peltola muotoilee.

Vaikka yhteistoimintaneuvottelut ovat käynnissä muistuttaa Peltola, ettei niiden tuloksista voida sanoa vielä mitään – neuvottelut eivät automaattisesti tarkoita irtisanomisia.
– Vielä ei ole tehty mitään päätöksiä. Lähtökohtaisesti emme halua ketään lomauttaa tai irtisanoa, päinvastoin yritys pyrkii kasvuun. Itse näen tilanteen positiivisen kautta – haluamme turvata yrityksen olemassaolon ja mahdollisimman monen työpaikan, mies sanoo.

Lue lisää Urjalan Sanomista torstaina 8. heinäkuuta tai digilehdestä jo tänään keskiviikkona kello 19!