kunnanjohtaja, pääkirjoitus (muokattu 4.8. 19:53) Urjalan Ylläpito

Hannusta Annuun

Heli Lehtelä

Kuntalaiset toivottelivat maanantai-iltana hyväntuulisina uuden kunnanjohtajan tervetulleeksi Urjalaan eri kanavissa. Annu Kuusisto ei tosin ollut itse paikan päällä Säätiötalolla kuulemassa valtuutettujen aplodeja sen jälkeen, kun valtuuston puheenjohtaja Mikko Ristimäki kertoi vaalin selkeän tuloksen. Selvästi päätöksenteko oli tuntunut jännittävältä ja hymyt olivat kokouksen jälkeen huojentuneita.

Luultavasti suureksi, ettei peräti ratkaisevaksi kriteeriksi päätöksenteossa nousi se, että Kuusisto oli kärkikolmikosta ainoa, joka ilmaisi olevansa valmis muuttamaan johtamaansa kuntaan. Annulan kylä nousikin heti kokouksen jälkeen pilke silmäkulmassa käytyihin keskusteluihin; nimensä puolesta se sopisi erinomaisesti uuden kunnanjohtajan kotikyläksi.

Urjalassa alkaa uusi aikakausi siirryttäessä Hannusta Annuun, veisteltiin sosiaalisessa mediassa ja todettiin Urjalan siis selkeästi olevan säästölinjalla. Linjakkaaksi valinnan tekee myös se, että sekä Hannun että Annun juuret ovat Lempäälässä. Veikkailtiinpa Annun seuraajan joskus tulevaisuudessa ehkä olevan Anu, jos suuria linjamuutoksia ei ole luvassa.

Annu Kuusisto on jo monelle urjalalaiselle tuttu. Vuoden vaihteessa kuntakippariksi astuva nainen on ollut ratkomassa aiemmin Urjalan seurakunnan kinkkistä taloustilannetta. He keille Kuusisto on uusi kasvo, voivat tutustua uuteen kuntapomoon lehtemme pääjutussa. Sittenpähän tietää ainakin, kenen olkapäätä voi onnittelumielessä käydä koputtelemassa Urjalan torilla. Sinne Kuusisto nimittän lupailee tulevansa lähiaikoina.

Jutusta voi niin ikään päästä jyvälle, millainen Annun aikakausi tulee olemaan. Minkälaisiin asioihin vahvan kunta- ja seurakuntakokemuksen omaava Kuusisto haluaa panostaa tulevaisuudessa. Minkälainen on tulevaisuuden koti Pohjantähden alla.

2.7.2020 Heli Lehtelä, heli.lehtela@urjalansanomat.fi