veronpalautus, verotus (muokattu 4.8. 20:00) Urjalan Ylläpito

Verotus päättyy toista vuotta perättäin asteittain

Verotus päättyy asiakkailla viime vuoden tavoin eri aikaan. Verotuksen päättymispäivä vaikuttaa siihen, minä päivänä saa veronpalautusta tai milloin on jäännösveron eli mätkyjen eräpäivä.

On tärkeä muistaa, että keväällä tulleessa verotuspäätöksessä ilmoitettu verotuksen päättymispäivä voi muuttua. Silloin myös veronpalautusten tai mätkyjen päivä sekä maksettava summa voivat muuttua.

Monelle suomalaisista veronpalautuksen maksupäivä ajoittuu loppukesään ja alkusyksyyn. Päivä voi kuitenkin olla jo heinäkuussa ja viimeistään joulukuussa.

Alustavien arvioiden mukaan elokuussa veronpalautuksia saa 1,9 miljoonaa asiakasta, yhteensä 900 miljoonaa euroa. Syyskuussa veronpalautuksia saa arviolta 700 00 asiakasta, yhteispotin kasvaessa silloin noin 500 miljoonaan euroon.

– Veronpalautuksia maksetaan asiakkaille nyt toista kertaa liukuvasti pitkin vuotta. Eniten palautuksia maksetaan elokuussa. Viimeistään joulukuussa kaikki asiakkaat ovat saaneet veronpalautuksensa tilille, toteaa Verohallinnon ylitarkastaja Juha Villman.

Heinäkuussa veronpalautuksensa saa noin 90 000 ammatin- ja liikkeenharjoittajaa. Heille maksetaan veronpalautuksia yhteensä noin 90 miljoonaa euroa. Veronpalautusten maksupäivä on 6.7.

Verohallinnon asiakastiedoissa yli 90 000 palkansaajalta puuttuu tällä hetkellä tilinumero. Heille Verohallinto maksaa mahdollisen veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n välityksellä. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Elokuu on mätkyjen ruuhkakuukausi, sillä 3.8. niitä maksaa noin 330 000 suomalaista, joka on selkeä enemmistö. Tällä eräpäivällä veroja kerätään noin 105 miljoonan euron verran.

Jäännösveroja eli mätkyjä maksaa 1.7. noin 44 000 ammatin- ja liikkeenharjoittajaa. Yhteensä veroja erääntyy silloin 36 miljoonan euron edestä. Mahdollinen toinen erä on tällä ryhmällä 1.9.