juhannus, pääkirjoitus (muokattu 4.8. 20:22) Urjalan Ylläpito

Nyt ollaan suomalaisuuden ytimessä

Heli Lehtelä

Yläpeukku sille, että tällä viikolla juhlitaan juhannusta kerrankin niin, että keskikesän juhlaan osuu myös kesäinen helle.

Helle ei ole kuitenkaan vielä, kiitos viileän alkukesän, saanut kaikkia kukkia lopettamaan kukkimistaan, vaan luonto panee nyt kukkaloistossa parastaan.

Perinteisten juhannustaikojen tekijät löytävät siis tänä vuonna varsin helposti seitsemän eri niittykukkaa tyynynsä alle tulevan rakastettunsa näkemiseksi. Mikäli perinteikkäät juhannustaiat ovat päässeet vuosien saatossa unohtumaan, niin niihin voi tutustua käsillä olevassa juhannusviikon lehdessämme. Kun kaikki luettelemamme taiat juhannuksen aikana tekee, niin lihaskunto kiittää ja seuraavaksi vuodeksi on rakkauselämän onni taattu.

Suomalaiset saavat juhannuksena nauttia hieman pidemmästä vapaasta. Kun nyt kerrankin on aikaa nollata arkea, keräsimme lehden sivuille pieniä vinkkejä myös muiksi keskikesän puuhiksi, mikäli juhannustaikojen jälkeen vielä aikaa sattuisi niillekin jäämään. Juhannuksena voi vaikka päräyttää pienelle kotiseutuajelulle Ison Nallen tassunjäljissä, leikkiä perinteisiä pihaleikkejä tai pyöräyttää maistuvan kakun parhaimmillaan olevista, kesäisistä raaka-aineista.

Hyvä vaihtoehto on myös rellotella ihan rauhassa riippumatossa lukemassa paikallislehteä ja täytellä siitä löytyvä ristikko ilman kiireen kierää. Pääasia, että elämä maistuu, makumaailman saa jokainen valita itse. Ettehän kuitenkaan mene humalassa vesille, jotta elämä maistuu vielä juhannuksen jälkeenkin!

18.6.2020 Heli Lehtelä, heli.lehtela@urjalansanomat.fi