kunnanjohtaja, pääkirjoitus, päättäjät (muokattu 4.8. 20:31) Urjalan Ylläpito

Kuntalaiset haluavat keskustelevan johtajan

Viimeisen viikon aikana valtakunnassa on ehtinyt tapahtua melkoisia poliittisia käänteitä. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni erosi yllättäen ja uusikin ministeri löydettiin jo tilalle. Vastuunkantajaa vaikean tilanteen luotsaamiseen ei ollut helppoa löytää, mutta lopulta kokenut poliitikko, eduskunnan puhemies Matti Vanhanen lupautui virkaan velvollisuudentunnosta.

Urjalassakin on etsitty vastuunkantajaa haastavaan johtotehtävään. Urjalan kunnanjohtajan pestiin ei ole tarvinnut erityisemmin maanitella halukkaita, sillä hakijoita oli alun perin ruhtinaalliset kolmekymmentäkolme henkilöä. Rekrytointi on kuluneen viikon aikana edennyt reippaasti. Kunnanhallituksen rankkaama finaalikolmikko on nyt selvillä ja tässä kohtaa voidaan jo todeta Urjalan saavan seuraavaksi kunnanjohtajakseen naisen.

Paikasta kilvoittelee tässä viimeisessä vaiheessa vielä joukko pirkanmaalaisia hallintotieteiden maistereita. Soveltuvuusarvioihin lähetetään Annu Kuusisto, Terhi Källi ja Salla Saari-Männistö.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Reijo Kuljuntausta kertoo kolmen kriteerin nousseen päättäjien tekemissä valinnoissa yli muiden. Ehdokkaissa arvostettiin henkilöstöjohtajuutta, yhteistyökykyisyyttä ja kykyä luoda yritysystävällisiä visioita.

Kunnanjohtaja on kuntalaisten edunvalvoja. Tämän viikon pääuutisessa ääneen pääsevätkin kuntalaiset, jotka kertovat toiveitaan uuden kunnanjohtajan suhteen. Vastauksista tuli hyvin ilmi se, että kuntalaiset ovat tietoisia siitä, ettei Pirkanmaallakaan ole nykypäivänä helppoa luotsata pienehköä maalaiskuntaa. Kuuluisan elinvoiman eteen on tehtävä lujasti töitä ja paletin perusta on se, että paikkakunnalla on työpaikkoja. Työpaikkojen määrä vaikuttaa suoraan väkilukuun ja palveluihin.

Yksi toive nousee ylitse muiden. Kunnanjohtaja halutaan kansan keskuuteen, suora keskusteluyhteys kuntalaisiin nähdään tärkeänä.

11.6.2020 Heli Lehtelä, heli.lehtela@urjalansanomat.fi