Kukkapeltojen väriloistosta on totuttu nauttimaan vasta loppukesästä, mutta orvokkipelto ilahdutta jo nyt.
Kortejärvi, lähimatkailu, lintutorni (muokattu 4.8.2022) Urjalan Ylläpito

Kortejärveltä löytyy kukkaisiloakin

Heli Lehtelä

Lähiretket ovat muodostuneet kevään poikkeusoloista alkaen muoti-ilmiöksi. Luontoretkikohteita Urjalassa riittää. Eräs tunnetuimmista lienee Urjalankylässä sijaitseva Kortejärven lintutorni, josta melko suurella todenkäköisyydellä pääsee bongaamaan tavanomaisimpien lajien lisäksi ainakin silkkiuikkuja ja ruskosuohaukkoja. Lajitunnistukseen löytyy apua tornin vieressä olevista opastauluista.

Nyt alkukesästä retkeilijää ilahduttaa myös tornin vieressä hurmaavissa väreissä kukkiva orvokkipelto. Lintutorni eväspöytineen sopii kaikenkaikkiaan koko perheen retkipaikaksi. Pakollista kävelyä ei juuri ole, sillä aivan tornin viereen pääsee autolla. Ylös torniin ei kuitenkaan pääse kuin kiipeämällä rappusia.

Lintutornille löytää suuntaamalla Urjalankylään ja seuraamalla sieltä Ahojentien opasteita perille saakka.