– Tässä on uusin heppamme, Heidi Sinda toteaa valjastaessaan ”Wargenttia”, jota käytetään harjoituspukkina vikellystreeneissä.
hessi-talli, vikellys (muokattu 4.8.2022) Urjalan Ylläpito

Hessi-tallilla ollaan valmiina kisakauteen

Heli Lehtelä

– Käytännössä kaikki kansainväliset kisat on tältä kesältä koronan vuoksi peruttu. Suomenmestaruuskisoja kyllä järjestetään, mutta niiden ajankohdat ovat vielä hieman auki. Suomenhevosten kummajaiset on tältä kesältä peruttu, kertoo valjakkoajossa itse kilpaileva urjalankylälainen Hessi-tallin yrittäjä Heidi Sinda.

Sinda ei epäröi todetessaan, että Hessiltä lähdetään kyllä kesän kisoihin.

– Tämä laji on siinä mielessä turvallinen, että turvaetäisyydet säilyvät  ja toiminta keskittyy ulkotiloihin.

Kevään ajan on siis päästy treenaamaan melkein tavalliseen tapaan niin ratsastusta, valjakkoajoa kuin vikellystäkin.

Etätreenaus toimii myös hevosurheilussa

– Hollantilaisvalmentajiemme valjakkotreenejä on tietysti matkustuskiellon vuoksi pidetty etänä. Valmentajaa varten suoritus kuvataan ja valmentaja pääsee antamaan palautteensa oikea-aikaisesti kuskilla olevan korvanapin kautta. Valjakkoa ajavasta tilanne tuntuu samalta kuin valmentaja olisi kyydissä olan takana.

Myös vikellystreenejä on välillä pidetty etänä valmentajan ollessa Lahdessa.

– Pukkitreenit onnistuvat hyvin etänä, mutta sitten kun ollaan hevosen selässä, niin valmentajan täytyy tietysti olla paikalla.

Peruskysymysten äärellä

Lapsuudestaan saakka itse kilpaillut Sinda kertoo pysähtyneensä koronakevään aikana peruskysymysten äärelle ja pohtineensa, mitä vielä haluaa omalta kilpauraltaan. Pohdinnassa on myös Mikaela-tyttären kilpaura. Sinda on ideoinut kevään aikana myös aivan uudenlaista liiketoimintaa tallilleen.

Lue lisää Urjalan Sanomien perinteisestä kesälehdestä 4.6.2020! Lehti ilmestyy diginä jo 3.6. klo 19 ja on ilmaiseksi kaikkien luettavissa!