Yleinen Urjalan Ylläpito

Kirjojen noutolainaus alkaa maanantaina

Urjalan Sanomat

Kirjasto aloittaa maanantaina 11. toukokuuta varattujen kirjojen noutolainauksen. Asiakas voi varata haluamansa aineiston Piki-verkkokirjastossa, jonka jälkeen kirjaston henkilökunta kerää aineiston hyllystä noudettavaksi. Asiakas saa varaamastaan aineistosta saapumisilmoituksen, jonka jälkeen hän voi noutaa lainansa.

Asioida voi maanantaisin sekä keskiviikosta perjantaihin kello 11-15 välillä sekä tiistaisin kello 13-18. Noutolainaukseen tarvittava alue on rajattu, ja kirjastossa saa turvallisuuden takaamiseksi asioida vain kolme asiakasta kerrallaan.

– Alaovemme on avoinna, mutta toisen kerroksen ovi on lukittuna, joten asiakkaita pyydetään koputtamaan oveen, ja päästämme sisään sallitun määrän ihmisiä, kertoo kirjastonhoitaja Teija Pirttikoski.

Kirjastossa iloitaan uudesta käytännöstä, joka jatkuu ainakin toukokuun loppuun. Asiakkaita ehti tulla jo ikävä.

– Vielä emme tiedä, mitä kesäkuun alku tuo mukanaan, mutta olemme iloisia uudesta lainaustavasta, kertoo kirjastonjohtaja Merja Tuovio.

Lehtilukusali, tietokoneet, kopiokoneet, näyttelytila sekä asiakasvessa eivät ole noutolainauksen aikana käytettävissä. Palautettavaa aineistoa voi jättää palautusluukkuun tai palauttaa omatoimisesti automaatilla.