etäkoulu, etäopiskelu (muokattu 13.8. 13:12) Urjalan Ylläpito

Kouluunpaluun askelmerkit selviävät Urjalassa vapun jälkeen

Heli Lehtelä

Maan hallitus ilmoitti keskiviikkona 29. huhtikuuta, että kaikki Suomen koululaiset palaavat opinahjoihinsa 14. toukokuuta alkaen. Päätös koskee varhaiskasvatusta ja perusopetusta. Tämän jälkeen etäopetusta ei enää järjestetä. Kunnat eivät saa tehdä asiasta omia päätöksiään

– Urjalan kunnan laajennettu valmiusjohtoryhmä kokoontuu tiistaina 5. toukokuuta keskustelemaan siitä, miten kouluihin palaaminen järjestetään käytännössä Urjalassa, kertoi Urjalan sivistysjohtaja Juha Salo vapun aattona.

Laajennettuun johtoryhmään kutsutaan tavanomaisen johtoryhmän lisäksi mukaan ainakin kouluruokailusta ja siivouksesta vastaavat henkilöt. Salo kertoi, että Urjalan kunta voi tehdä lopullisia linjauksia vasta, kun opetushallitukselta saadaan lisäohjeita asiaan.

– Kovin käytännön tasolle meneviä ohjeistuksia emme voi tehdä laajennetun johtoryhmänkään kokouksessa, sillä Urjalat koulut ovat niin erilaiset. Kumpikin koulu valmistelee siis itse osaltaan käytännön asiat.

Salo katsoo, että opetusryhmien pitäminen erillään onnistuu kyllä. Samoin väljentäminen onnistuu hyödyntämällä esimerkiksi liikuntatiloja ja käsityöluokkia opetuksessa. Vaikeimmin järjestettäväksi asiaksi muodostuvat koulukyytien järjestämiset niin, että eri ryhmissä opiskelevat lapset kohtaisivat mahdollisimman vähän.

– Meillä on nyt pari viikkoa aikaa järjestellä lähiopetukseen siirtymistä. Se on ruhtinaallisesti siihen nähden, miten nopeasti etäopetukseen siirryttiin maaliskuussa. Ajattelisin, että opetuksessa voisi olla ihan hyvä suunnitella esimerkiksi ihan uusi lukujärjestys näille kahdelle viikolle, jonka aikana lähiopetusta vielä keväällä annetaan. Ja loppu lukuvuosi voitaisiin olla vaikka kokonaan ilman tietokoneita. Kyllä tästä hyvä tulee.

Koteja tullaan tiedottamaan päätösten jälkeen kunnan sähköisillä kanavilla ja Wilma tiedotteilla. Tarkempia koulukohtaisia ohjeita annetaan ennen kouluissa annettavan opetuksen aloittamista Wilman kautta.