Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Elenia korjaa hutilointeja maakaapeloinneissa

Eltelin Markku Nieminen totesi viime torstaina, että laadunvalvonta oli löytänyt aiheellisen puutteen.

Heli Lehtelä

Urjalassa ainakin Vesitorninmäellä, Kalliotien päässä, vanhainkodin alueella ja Salmentiellä on vedetty sähköyhtiö Elenian maakaapeloinnit kolme vuotta sitten liian pintaan. Nyt työ pitää tehdä uusiksi. 

– Kyllä tässä on kyse aika isostakin urakasta, joka on tehty alun perin hutiloiden, kun ilmajohdoista on luovuttu, totesi Elenian kaapelointitöitä tekevän Eltelin jakeluverkkoasentaja Markku Nieminen viikko sitten torstaiaamuna ojan pohjalta. 

Puutteet ilmi omassa laatutarkastuksessa

Elenian rakennuttamisjohtaja Jarkko Kohtala kertoo, että maanrakennuksen laatupuutteet tulivat esiin yrityksen oman projektivalvonnan laatutarkastuksessa.

– Olemme edellyttäneet koko projektin tarkastusta ja puutteiden korjausta vaaditun laatutason mukaisesti. Työkohteessa ovat menossa urakoitsijan takuuseen kuuluvat korjaukset. Takuutyöt aloitettiin huhtikuun alussa ja ne valmistuvat toukokuun alkupuolella. Korjaustöitä tehdään taajamassa eri kohdissa. Nämä erittäin valitettavat laatupuutteet liittyvät yksittäiseen maanrakennuksen aliurakoitsijaan, joka ei enää jatka Elenian töissä, Kohtala kertoo.

Hänen mukaansa laajan infratyömaan kokoaikainen ja jokapäiväinen valvonta ei ole käytännössä mahdollista rakentamistyön aikana, sillä kaapelikaivannot peitetään heti kaapeleiden asentamisen jälkeen työn edetessä maastossa. 

– Urjalassa menossa olevat sähköverkon takuukorjaukset eivät vaikuta siirtohintaan. Tämän kohteen valitettavat laatupuutteet eivät liity ilmajohdoista luopumiseen vaan yksittäisen aliurakoitsijan laadunvarmistuksen pettämiseen, Kohtala lupaa.

Lue lisää 30.4. Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo 29.4. klo 19 alkaen!