Yleinen Urjalan Ylläpito

Akaan vastuukunta-alueella ensimmäinen koronavirustartunta

Marjo Alste

Akaan vastuukunta-alueella eli Urjalassa tai Akaassa on todettu ensimmäinen positiivinen koronavirustartunta. Akaan johtavan ylilääkärin Juhani Grönlundin mukaan sairastunut on hyvävointinen ja kotihoidossa.

Grönlund kertoi maanantaina iltapäivällä, että sairastuneen kontakteja sekä siten muita koronavirukselle mahdollisesti altistuneita selvitettiin maanantain aikana. Akaan kaupunki puolestaan kertoi myöhemmin lähettämässään tiedotteessa, että altistumisen vuoksi karanteeniin on asetettu kahdeksan ihmistä.

Akaan kaupunki sai tiedon sairastuneesta maanantaina aamupäivällä. Potilaan yksityisyyden suojaamiseksi sairastuneesta ei kerrota julkisuuteen sukupuolta, tarkempaa asuinpaikkaa, ikää eikä sitä, kuuluuko henkilö riskiryhmään.

 

 

 

Juttua päivitetty klo 16.45: lisätty tieto karanteeniin asetettujen määrästä.