urjalan vpk, uusi paloasema (muokattu 16.8. 10:23) Urjalan Ylläpito

Urjalaan suunnitellaan uutta paloasemaa

Minna Mäkelä

Keskustelut uuden paloaseman saamiseksi Urjalaan ovat edenneet. Torstaina kokoontunut tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se käynnistää valmistelut uuden paloaseman rakentamiseksi. Parhaimmillaan Urjalassa voisi olla uusi asema jo ensi vuoden puolella, mutta luultavimmin vuonna 2022.

Asema on sijoittumassa Salmentien varrelle kirkonkylän ja aseman väliin.

Pirkanmaan pelastuslaitos ja Urjalan kunta aloittivat neuvottelut joulukuussa ja tämän vuoden puolella mukana ollut Urjalan vpk. Neuvotteluissa on selvitetty uuden paloaseman sijoituspaikkaa ja päädytty Salmentien varteen. Muita sijoituspaikkoja ovat keskusteluissa olleet nykyisen paloaseman paikka Huhdissa sekä valtatien 9 varrella olevat kunnan omistamat yritystontit.

Salmentien varteen on päädytty siksi, että lähtövalmius on sieltä paras Urjalan vpk:n kannalta katsottuna.

Paloasema tarvitsee noin 5 000 neliön tontin. Itse asema on suuruudeltaan noin 1 000 neliötä. Rakennukseen mahtuvat Urjalan vpk:n kalusto, ensihoitoyksikkö sekä sosiaali- ja lepotilat.

Lue lisää Urjalan Sanomista 26.3.2020 tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19 alkaen!

Juttua on muokattu kello 11.55 ja vaihdettu Huhdin vpk:n tilalle Urjalan vpk.