Yleinen Urjalan Ylläpito

Urjala jatkaa lähiopetusta

Pirkanmaalla alaluokkien opetusta ei olemassa olevan tiedon mukaan yksikään kunta ole vielä päättänyt siirtää etäopetukseksi. Valtaosa opetuksenjärjestäjistä järjestää kaiken opetuksen kokonaan yhä lähiopetuksena. Näin tekee myös Urjalan kunta sivistysjohtaja Juha Salon juuri antaman tiedotteen mukaan.

– Urjalassakin kokonaistilannetta seurataan. Mikäli valtakunnallisesti maan hallituksen tai LSS AVI:n kautta tulee suositus sulkea kouluja, silloin tilanteeseen reagoidaan ja opetus muutetaan nopeastikin etäopetukseksi. Etäopetusvalmiutta korotettiin perjantaina kehottamalla koululaisia ottamaan koulusta kaikki opiskeluvälineet kotiin. Sairasta lasta ei saa lähettää kouluun ja se koskee myös kaikilta osin kokonaisuudessaan koulujen henkilöstöä. Henkilökuntaa on THL:n ohjeella ohjeistettu flunssan oireisenakin jäämään kotiin, Salo kertoo tiedotteessa.. 

Mikäli huoltaja ei halua lähettää lapsia koronan vuoksi kouluun, on ohje hakea normaalikäytänteen mukaan lomaa koulunkäynnistä. Salon mukaan rehtorit tulevat hyväksymään automaattisesti 14 vuorokauden ajalle pyydetyt lomat. Koulu antaa oppilaalle loma-ajaksi koulusta tehtäviä. 

– Loman sijasta kotiopetukseen siirtyminen tarkoittaa kokonaan eroamista koulusta. Tällöin kunnalle jää vain opetuksen valvonta ja arviointivastuu opinnoista, huoltajan itse vastatessa kokonaan lasten opetuksesta. Tässä asiassa on nyt ollut epäselvyyttä.