Yleinen Urjalan Ylläpito

Rikosten määrä laski viime vuonna

Marjo Alste

Urjalassa vuonna 2019 tehtyjen kaikkien rikosten määrä on pienempi kuin edellisvuonna, selviää Sisä-Suomen poliisin tuoreimmasta tilastosta. Vuonna 2018 kunnassa kirjattiin tammi-joulukuun välillä yhteensä 972 rikosta, kun viime vuoden vastaava luku oli 496. Rikosten määrä laski yhteensä 48,97 prosentilla.

Suurin muutos oli väkivaltarikoksissa, joiden määrä laski toissavuotisesta 21:stä viime vuoden kymmeneen rikokseen. Sen sijaan huumausainerikosten määrä kasvoi vuoden 2018 yhdeksästä rikoksesta viime vuoden 17 rikokseen. Myös törkeitä rattijuopumuksia kirjattiin viime vuonna yksi enemmän kuin edellisvuonna, yhteensä kymmenen. Henkirikoksia Urjalassa tehtiin viime vuonna yksi.

Kaikkiaan Sisä-Suomessa poliisille ilmoitettiin viime vuonna yhteensä 117 419 rikosta, reilut 8 000 rikosta vähemmän kuin edellisvuonna.