Yleinen Urjalan Ylläpito

Gruppossa kuka tahansa oppii juoksemaan


Gruppossa ollaan yhtä suurta perhettä. Toisessa rivissä valkoisessa paidassa Aleksi ja punaisessa Mika Ojala, heidän takanaan mustissa puseroissa Sari ja Iina Ojala.

Marjo Alste

Viime keväänä alkutahtinsa kirmanneen juoksuryhmä Gruppon torstai-illan harjoituksista ei vauhtia puutu. Urjalan yhtenäiskoulun liikuntasalissa pidettävät harjoitukset keräsivät paikalle parisenkymmentä juoksusta innostunutta. Viime viikolla järjestetyissä harjoituksissa tahti oli tavallistakin kiivaampi, kun treenit saapui vetämään kilpakävelijä Aleksi Ojala.

Tähtäimessä kevään kilpailut

Italiaksi ryhmää tarkoittava Gruppo sai alkunsa keväällä 2019, kun kaksi urjalalaista nuorta halusi osallistua Forssassa järjestettävään Suvi-ilta-juoksutapahtumaan. Kahden juoksijan ympärille löytyi äkisti harrastuksesta kiinnostunut ryhmä, jonka juoksulle ei loppua näy.
– Aluksi ajattelimme homman olevan vain tuon yhden Suvi-illan juttu, mutta eihän se jäänytkään siihen. Toiminta alkoi kasvaa ja sana levitä, vaikka emme olekaan erikseen ryhmää mainostaneet, kertoo ryhmän vetäjä Mika Ojala.

Tänä vuonna ryhmä tähtää paitsi Forssan Suvi-iltaan myös Aurajoen Yöjuoksuun Turussa sekä Porin Karhu-viestiin huhtikuussa. Karhu-viestiin osallistumisesta Mika Ojala on erityisen ylpeä.
– Aiemmin Karhu-viestissä on ollut yksi urjalalainen joukkue 80-luvulla, nyt meitä lähtee yhteensä neljä joukkuetta, mies iloitsee. Karhu-viestissä juostaan Raumalta Poriin seitsemän osuuden viestijuoksuna, pisin osuus on 10,5 kilometriä ja lyhyin matka 5 kilometriä.

Lue lisää Urjalan Sanomista 27.2.2020 tai digilehdestä!