Yleinen Urjalan Ylläpito

Sanomalehtiviikko innosti seiskat gallupien pariin


Gallupin kysymykset keksittiin yhdessä ryhmätyönä.

Marjo Alste
Huomasitko tiistaina 4. helmikuuta Laukeelassa joukon nuoria kulkemassa ympäri kyliä lehtiöt käsissään? Tai pääsitkö itse nuorten haastattelemaksi? Syy on yksinkertainen – Sanomalehtiviikko starttasi maanantaina, ja sen kunniaksi yhtenäiskoulun 7.-luokkalaiset saivat äidinkielentunnilla tehtäväkseen kokeilla gallupin tekoa.

Koulujen ja uutismedian yhteistä Sanomalehtiviikkoa vietetään kuluvalla viikolla 3.-7.2. Viikon tarkoituksena on antaa nuorille eväitä kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen vaikuttamiseen sekä osallistumiseen. Vuoden 2020 Sanomalehtiviikon teemana on ilmastonmuutos.

7.-luokkalaisten Sanomalehtiviikon teemoittama äidinkielentunti alkoi ensin Urjalan Sanomien toimittajan luennolla, jonka jälkeen nuoret pääsivät pohtimaan, mistä aiheesta haluaisivat työstää gallupin lehdessä julkaistavaksi. Teemoissa näkyivät muun mussa nuoriston päihdekulttuuri, sosiaalinen media sekä nuorison toiveet Urjalasta kuntana. Urjalan Sanomat julkaisee 7.-luokkalaisten gallupit kevään 2020 aikana.