Urjalalainen Markku Nieminen pokkasi vuoden ravivalmentajan tittelin.
hevosurheilu, markku nieminen, raviurheilu (muokattu 16.8. 12:18) Urjalan Ylläpito

Markku Nieminen palkittiin vuoden ravivalmentajana

Marjo Alste

Urjalalainen Markku Nieminen palkittiin lauantaina 18. tammikuuta järjestetyssä Ravigaalassa vuoden valmentajan tittelillä. 25-vuotista taivaltaan juhlinut Ravigaala järjestettiin tänä vuonna Tampere-talossa. Nieminen pokkasi vuoden valmentajan pystin jo kuudetta kertaa urallaan. Palkinnonsaajat valitsee vuosittain Ravitoimittajat ry:n hallitus.

Niemisen saavutuksiin kaudella 2019 kuuluivat muun muassa voitot Tammavaltikasta ja Kymenlaakso-ajosta, Kavioliiga Grand Prix’n voitto sekä kaksoisvoitto lämminveristen Kriteriumista. Tallin menestyshevosiin kuuluivat muun muassa Lexus Dream, Raskolnikov Frido sekä Willow Pride. Niemisen hevoset tienasivat myös alan suurimman palkintorahapussit.

”Aina on nälkä, joka ajaa eteenpäin”

Vuoden valmentaja -palkinto oli Ravigaalan yksi odotetuimmista kategorioista. Markku Nieminen vastaanotti palkinnon silminnähden liikuttuneena.

– Vähän puskista tuli tänä vuonna, mutta aina tunnustus tuntuu hienolta! Se kertoo siitä, että jossain on onnistuttu, Nieminen kiitteli.

Viime vuosi oli Niemiselle ja tallille onnistunut, mutta nälkää riittää kuulemma vielä jatkoonkin.

– Tämä on ala, jossa ei koskaan saavuta kaikkea – aina on nälkä, joka ajaa eteenpäin, Nieminen pohti gaalayleisölle. Kysymys mahdollisista edessä olevista eläkepäivistä sai Niemisen naurahtamaan.

– Toivottavasti eläkepäivät ovat kaukana, jos minulta kysytään! Oli minulla ajatus, että vähentäisin työntekoa mutta kiitos henkilökuntani, joka tallia pyörittää, se ei ole mahdollista. Jos he haluavat tehdä, niin minä kuljen kyllä perässä, Nieminen veisteli.

Entä mitä mies odottaa kuluvalta vuodelta?

– Viime vuonna meillä ei ollut 4-vuotiaiden luokassa lainkaan hevosia, mutta nyt kisaamme jokaisessa luokassa. Asetelmat tälle kaudelle ovat siis viimevuotista paremmat, mutta odotellaan tuloksia, Nieminen puntaroi.

– Lexus Dreamilta odotan paljon, se on nyt juuri oikean ikäinen, mies jatkaa.

Tammikuinen ravipäivä Teivossa oli kevyen tihkusateinen

Bret Boko esiintyi yleisölle Teivossa

Ennen gaalaillan huumaa Nieminen nähtiin myös Teivon raviradalla lauantaina kisatuissa Kavioliiga-raveissa, jonne Nieminen toi viime vuoden joulukuussa ansaitulle eläkkeelle jääneen Bret Boko-hevosensa näytille.

Urallaan yli 50 voittoa napannut Bret Boko koki taustajoukkoineen unohtumattomia hetki muun muassa vuonna 2015, jolloin ansioluetteloon napsahti Finlandia-ajon voitto. Bret Boko juoksi myös hopeadivisioonafinaalin voittoon Solvallassa Elitloppet-päivänä. Kaikkiaan lempinimellä ”Pappa” tunnettu hevonen juoksi urallaan yhteensä 194 starttia, joista se voitti peräti 54 ja kolmen parhaan sijoituksiakin kertyi huimat 116. Voittosuma ehti kasvaa 542 830 euroon.

Teivon ravirata on Niemiselle tuttu – onhan kyseessä hänen kotiratansa. Mies kuitenkin rohkaisee uusiakin ravikävijöitä tulemaan rohkeasti mukaan.

– Helpoin tapa päästä sisälle raveihin on tulla paikan päälle – katsoa touhua joko radan reunalta tai vaikkapa varata porukalla pöytä raviravintolasta. Ja kaikkiin meihin konkareihin saa aina ottaa yhteyttä, Nieminen vinkkaa hymyillen.