Yleinen Urjalan Ylläpito

Urjalalainen, influenssarokotuksen voi hakea vielä

Maksuttoman influenssarokotuksen voi hakea vielä tammikuussa, mikäli kuuluu riskiryhmään. Jos urjalalainen haluaa tarkistaa oman tilanteensa, kannattaa ottaa yhteys terveyskeskuksen neuvolaan.

Maksuttoman rokotuksen saa, jos on raskaana tai on jo täyttänyt 65 vuotta. Myös kaikki 0,5-6-vuotiaat lapset saavat rokotuksen. Lisäksi sen saa, jos aloittaa varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen. Rokotuksen saa myös silloin, jos on vakava sairaus tai vaikean sairauden hoito meneillään.

Samoin jos on vaikkapa sellaisen henkilön lähipiirissä, joka on alttiina vakavalle influenssalle. Jos ei kuulu näihin ryhmiin ja haluaa silti rokotuksen, se pitää maksaa itse. Lääkemääräyksen saa silloin puhelimitse lääkäreiden vastaanotolta.