Yleinen Urjalan Ylläpito

Seiskaluokkalaisetkin hakemaan Urjalan kunnasta kesätöitä

Huomio, huomio, kesätöitä etsivät urjalalaiset peruskoulun seiskaluokkalaiset. Urjalan kunnan kesätöitä voivat hakea myös 13-vuotiaat. Mikäli vaadittavat taidot löytyvät, kunta maksaa kesätöistä 7,50 euroa tunnilta.

Kunnanhallitus käsittelee kunnan roolia kesätyöllistäjänä maanantaisessa kokouksessaan. Tarkoituksena on sitouttaa kunta työnantajana kesätyöntekijään. Palvelukeskukset voivat tarpeen mukaan auttaa toisiaan nuorten rekrytoinnissa.

Urjalan kunta on jo vuosikymmenien ajan palkannut nuoria erityisesti tekniseen palvelukeskukseen. Vuosina 2016-2018 heitä oli myös vanhustenhuollossa. Nuoret olivat 16-25-vuotiaita.

Viime kesänä nuoria ei hakeutunut kesätöihin vanhustenhuoltoon lainkaan. Muutama alle 16-vuotias kyllä kysyi mahdollisuutta vanhustyöhön. Myös tekniseen keskukseen hakeutui nuoria aikaisempaa vähemmän.

Ensi kesäksi etsitään siis 13-17-vuotiaita nuoria 7,50 euron tuntipalkalla ja 18-28-vuotiaita 8,50 euron tuntipalkalla. Hallintokunnat voivat itse määrittää, millaisia työntekijöitä ne tarvitsevat.