julkinen liikenne, junaliput (muokattu 16.8.2022) Urjalan Ylläpito

VR laskee säästölipun hintaa opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille

Maanantaista 30. joulukuuta lähtien lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat jo valmiiksi edullisen säästölipun entistäkin halvemmalla. Säästölipusta saa jatkossa saman alennuksen kuin peruslipusta: lapset -40 %, opiskelijat ja vapaa-ajan matkoja tekevät varus- ja siviilipalvelushenkilöt -30 % sekä eläkeläiset -20 %. Uusi, edullisempi hinnoittelu näille asiakasryhmille koskee kaikkia 30.12. lähtien ostettuja säästölippuja.

VR:n matkamäärät ovat kasvaneet kotimaan kaukoliikenteessä 24 % vuodesta 2016. Suurimmat syyt kasvun taustalla ovat junalippujen aiempaa edullisemmat hinnat. Tähän asti VR:n edullinen säästölippu on ollut saman hintainen kaikille eikä siitä ole saanut alennuksia. Jatkossa kuitenkin eläkeläiset, opiskelijat ja lapset saavat alennusta jo entuudestaan edullisista säästölipuista.

– Tavoitteemme on tulevaisuudessakin tarjota edullisempia junamatkoja. Olemme kehittäneet hinnoitteluamme viime vuosina merkittävästi: vuonna 2016 laskimme kaukoliikenteessä pysyvästi kaikkia junalippujen hintoja keskimäärin 25 %. Lisäksi syksyllä 2017 laskimme vielä säästölipun hintaa 10 %. Matkamäärämme ovat vahvassa kasvussa ja uskomme, että nyt voimaan tulevat edullisemmat säästölipun hinnat lapsille, opiskelijoille ja eläkeläisille kannustavat entistä useampaa valitsemaan junan, sanoo VR:n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola.

– Säästölippuja on tarjolla rajattu määrä kaikkiin junavuoroihin. Ruuhka-aikojen ulkopuolisille junavuoroille säästölippuja on kuitenkin saatavilla enemmän- Olemme lisänneet viime vuosina valtavan määrän junavuoroja liikenteeseen. Suuressa osassa junavuoroja on hyvin tilaa, mutta ruuhkaisimmat vuorot täyttyvät nopeasti. Erityisesti opiskelijoilla ja eläkeläisillä voi kuitenkin olla mahdollisuus valita oma matkustusaikataulunsa joustavammin kuin vaikkapa työmatkustajilla. Matkustamalla ruuhka-ajan ulkopuolella voi paremmin siis myös varmistaa edullisemman lipun, Ketola jatkaa.

Nyt voimaan tulevat säästölippujen alennusprosentit ovat samat kuin peruslipuissa ja alennus on voimassa sekä istuma- että makuupaikoille.

-Säästöliput ovat peruslipputuotteistamme edullisimpia ja niitä on saatavilla rajoitetusti eri vuoroille – mitä aiemmin lipun ostaa, sitä varmemmin säästölipun voi saada. Niiden loppuessa myyntiin tulevat perusliput, joista lapset, opiskelijat, varus- ja siviilipalvelushenkilöt sekä eläkeläiset luonnollisesti saavat edelleen alennuksen.

Edullisemmat säästöliput tulevat myyntiin 30.12. Tällä hetkellä sekä päivä- että yöjunien liput ovat myynnissä 29. huhtikuuta saakka.