sähkökatkot (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Sähkökatkoista loputkin kunnossa huomenna?

Elenian verkkoalueen sähkökatkoista valtaosa saadaan kuntoon torstain aikana. Korjaustyöt jatkuvat kuitenkin osassa sähköverkon vikaantuneita alueita läpi yön ja perjantaille saakka.

Tänään valoisan aikana sähköverkon lentotarkastukset ovat keskittyneet vaikeimmille vika-alueille Hämeenlinnan, Padasjoen, Sysmän, Kuhmoisten, Kangasalan, Pälkäneen, Urjalan ja Sysmän alueilla. Sekä tarkastuslennoilta että viankorjauksen työryhmiltä on saatu tarkempaa tietoa vika-alueista, joita on sähköverkossa satoja.

Eilisillasta torstai-iltapäivään mennessä sähköt on palautettu lähes 35 000 asiakkaalle. Urjalassa sähköt olivat torstaina iltapäivällä poikki vielä ainakin Halkivahassa.

Illan pimetessä ja yöaikaan korjaustyöt etenevät vaikeissa ja lumisissa maasto-olosuhteissa päiväaikaa hitaammin.

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan sähköiskun vaaran vuoksi. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapäivystykseen.