Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Sairaanhoitopiiri: Valtuusto ei hyväksynyt esitettyä talousarviota

Sairaanhoitopiirin valtuusto ei hyväksynyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirin vuoden 2020 talousarviota hallituksen esittämässä muodossa. Äänestysten jälkeen valtuusto päätti, ettei alijäämäistä budjettia voi tasapainottaa palauttamalla hinnat alennuksia edeltäneelle tasolle. Sairaanhoitopiirin ensi vuoden budjetti jäi sen vuoksi valtuuston kokouksen jälkeen yli 20 miljoonaa alijäämäiseksi.

Valtuuston päätöksen mukaan kunnille budjetoitu erikoissairaanhoidon palvelujen myynti voi olla korkeintaan sairaanhoitopiirin tarjouksen mukainen. Kuntayhtymän alijäämä katetaan ensisijaisesti muilla toimenpiteillä kuin hinnankorotuksilla. Valtuusto päätti, että taloussuunnittelukauden tasapainottamisohjelma esitetään valtuustolle toukokuussa 2020.

– Sairaanhoitopiiri aloittaa valtuuston kokouksen pohjalta jatkoneuvottelut kuntien kanssa. Pyrimme tekemään pitkäjänteisen suunnitelman menojen hillitsemiseksi ja tuottavuuden lisäämiseksi yhteistyössä henkilöstön kanssa, toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen.

Valtuusto päätti äänestyksen jälkeen ottaa myös käyttöön siirtoviivemaksun kunnille niistä potilaista, joita ei pystytä ajoissa siirtämään pois Taysista jatkohoitoon.