teiden kunto (muokattu 17.8. 12:37) Urjalan Ylläpito

Tukea yksityisteiden kunnossapitoon saatavilla mukavasti

Heli Lehtelä

– Yksityisteiden tiekunnilla on nyt erittäin hyvä mahdollisuus saada yhteiskunnalta tukea sekä tiestönsä että siltojensa kunnostamiseen.  ELY-keskuksen myöntämää valtionavustusta sekä Metsäkeskuksen myöntämää Kemera-tukea on runsaasti jäljellä. Myös ensi vuosi näyttää hyvältä, jopa paremmalta kuin kuluva vuosi, toteaa Pirkanmaan Metsälogistiikkahankkeen projektipäällikkö Teuvo Taura.

Vuoden alusta voiman astuneen uuden yksityistielain myötä poistui valtionavustuksista vaatimus siitä, että tien varrella pitää olla kolme vakituista asuntoa sekä kilometrin käyttömatka viimeiselle asunnolle.

– Toki edelleen avustusta myönnetään ensisijaisesti sellaisten yksityisteiden parannuksiin, joiden tavoitteena on turvata pysyvän asutuksen tasa-arvoista liikkumista, mutta harkinnanvaraa on nyt enemmän. Tuki parantamishankkeisiin on puolet hyväksytyistä kustannuksista, mutta siltahankkeissa jopa 75 prosenttia.

Lue lisää 28.11. Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo keskiviikona klo 19 alkaen.