lääkärinvirka, lääkäripäivystys, Urjalan terveysasema (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Ylilääkäri esittää Urjalaan uutta virkaa

Minna Mäkelä

Urjalan kunnanhallitus käsittelee maanantaina johtavan ylilääkärin Juhani Grönlundin yhteistoiminta-alueen lääkäritilanteeseen liittyvää esitystä.

Esitys sisältää Urjalan perusterveydenhuollon lääkäripalveluiden jatkolle kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen vaihtoehto on siirtää lääkäreiden kiirevastaanotto eli lääkäripäivystys Urjalasta pysyvästi Toijalaan, jolloin Urjalan kolme lääkäriä keskittyvät vain ajanvaraus- ja ennaltaehkäisevään toimintaan.

Toinen vaihtoehto on perustaa yhteistoiminta-alueelle kokonaan uusi lääkärin virka, joka sijoitetaan Urjalan terveysasemalle. Tässä vaihtoehdossa päivystys säilyy Urjalassa ja pitkää kutsujonoa pystytään lyhentämään.

Esitystä ei ole käsitelty yhteistoiminta-alueen perusturvalautakunnassa eikä Akaan kaupunginhallituksessa. Esitys ei myöskään sisältynyt Urjalan kunnanhallituksen 4. marraskuuta hyväksymään lausuntoon yhteistoiminta-alueen perusturvalautakunnan talousarvioesitykseen ensi vuodelle.

Johtava ylilääkäri kannattaa uuden lääkärin viran perustamista, sillä siten saataisiin varmistettua asianmukaiset terveydenhuollon lähipalvelut urjalalaisille.

Marraskuun alussa Urjalassa oli kutsujonossa 306 potilasta eikä kutsujonon lyhentämiseen nykyisellä lääkärityöpanoksella ole Juhani Grönlundin mukaan mahdollisuutta.

Akaan ja Urjalan perusturvajohtaja Elina Anttila kannattaa Grönlundin tekemää esitystä.