Someron Säästöpankki (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Säästöpankki laajentaa Akaaseen

Heli Lehtelä

Someron Säästöpankki kertoo laajentavansa toimialueensa pohjoisosassa ja avaavansa uuden konttorin Akaaseen vuoden 2020 alussa. Lokakuussa pankki tiedotti avaavansa uuden toimipisteen Kemiönsaarelle tammikuussa 2020.

Akaan konttori tulee palvelemaan sekä henkilö-, että yritys- ja maatalousasiakkaita. Pankki kertoo laajenemisen Akaaseen olevan luontevaa, kun Pirkanmaalla on jo Urjalan konttori.

– Olemme Akaassa auki kaikkina arkipäivinä. Tapaamisaikoja pystyy varaamaan myös normaalin aukioloajan ulkopuolelle, sanoo pankinjohtaja Joni Rintamaa.

Someron Säästöpankki on perustettu vuonna 1880 ja se on itsenäinen pankki, joka kuuluu Säästöpankkiryhmään, Suomen vanhimpaan pankkiryhmään.

– Emme ole pörssiyhtiö, vaan säästöpankki. Pankin arvot ohjaavat tekemistämme, sanoo toimitusjohtaja Petri Siviranta.

EPSI Ratingin vuosittaisessa pankki- ja rahoitusalan asiakastutkimuksessa Säästöpankki ylsi tänä vuonna hopeasijalle, kärkikolmikossa pankki on ollut jo vuodesta 2016 lähtien. Someron Säästöpankin NPS-luku on jo vakiintunut yli yhdeksäänkymmeneen, viimeisimmän luku oli 95,2.

Someron Säästöpankilla on Akaassa myös työllistävä vaikutus. Pankki tulee rekrytoimaan henkilö- ja yritysasiakastiimeihinsä rahoitusasiantuntijoita.

Akaan konttori tulee sijaitsemaan entisessä Nordean tilassa, Valtatie 18:ssa.Säästöpankin lisäksi Akaan konttorissa asiakkaita tulevat palvelemaan Sp-Koti ja Sp-Isännöintipalvelut Oy. Pankilla on yhteistyösopimus yritys- ja maatalousasiakkai-den palvelukokonaisuuteen yhdessä LähiTapiolan kanssa.