Kasvattajakruunun finaaliin ravasi Turussa maanantaina Markku Niemisen kolmesta loppukilpailijasta Seppo Markkulan ohjastama Bastian, joka oli karsintaeränsä kolmas.
hevosurheilu, raviurheilu (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Lexus Dream kompensoi kilpailukieltoaan

Rauli Ala-Karvia

Urjalalaisen Markku Niemisen ravitallin lääkeainerikkomuksesta alkusyksyn kilpailukiellossa ollut viisivuotias lämminveriruuna Lexus Dream kuroo nyt vauhdilla umpeen palkintorahoja, joita siltä otettiin pois tai jäivät saamatta allergialääkevirheen vuoksi.

Lauantaina ensimmäisen Kavioliiga Grand Prix’n finaalissa Niemisen valmentama ja Johanna Kyläkosken hoitama viisivuotias ruuna meni Ari Moilasen ajamana kirkkaaseen voittoon ajalla 14,6a ja toi omistajilleen 20 000 euron palkinnon.

Maanantaina Turussa haettiin paikkoja kolmevuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunun finaaleihin, jotka ravataan samalla radalla reilun viikon kuluttua.

Markku Niemisen tallista loppukilpailuihin selvisi yksi ori ja kaksi ruunaa. Finaalissa ne kisaavat samassa 12 hevosen lähdössä 30 000 euron ykköspalkinnosta.

Seppo Markkulan ajama Bastian oli välieränsä kolmas ajalla 15,6a. Santtu Raitalan kuskaama Raskolnikov Frido tuli oman eränsä neljänneksi ajalla 15,4a ja Hannu Torvisen kuskaama Rehab (15,8a) oli Bastianin välierässä kuudes.

Niemisen tallin yksi kovista syömähampaista, Kymenlaakso-Ajon voittanut Sahara Peyote, jäi pussiin ja putosi finaalista.