verotus (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Akaa vahvisti prosentit

Minna Mäkelä

Akaan kaupunginvaltuusto vahvisti viime viikon kokouksessaan ensi vuoden veroprosentit. Tuloveroprosentti pysyy tämän vuoden tasolla ja on siten 22,25. Myös kiinteistöveroprosentit pysyvät ennallaan. Ensi vuonna yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,10, vakituisten asuinrakennusten 0,65, muiden asuinrakennusten 1,25, rakentamattoman rakennuspaikan 6,00, yleishyödyllisen yhteisön 0,00 ja voimalaitosten kiinteistöveroprosentti 3,10.

Kaupunginvaltuusto äänesti veroprosenteista samoin kuin kaupunginhallitus viikkoa aiemmin. Jaakko Leinonen (kok) esitti, että tuloveroprosenttia laskettaisiin 22:een.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö (sd) kommentoi, että veroprosenttia varmasti laskettaisiin, jos se olisi realistista, mutta nyt se ei sitä ole.

Valtuusto päätti äänin 24-10, että prosentti pysyy ennallaan.

Kiinteistöveroista päätettiin kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti äänestyksen jälkeen äänin 23-11, että myös kiinteistöverotus pysyy tämän vuoden tasolla. Jouni Vaittinen (kesk) esitti valtuustolle, että veroja olisi laskettu siten, että yleinen kiinteistöveroprosentti olisi 1,05, vakituisten asuinrakennusten 0,60, muiden asuinrakennusten 1,10.

Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:n asianajaja Hanna-Mari Leppänenoli valtuuston kokouksessa kertomassa valtuuston viime joulukuussa pyytämän selvityksen tuloksia. Selvitys Akaan ja Urjalan yhteistoimintasopimuksesta kertoo, että sopimus on kustannusneutraali ja Akaa hyötyy Urjalan kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

Jukka Ahonen (kesk) kiinnitti huomiota siihen, että Akaassa lääkärikäynnin kulut ovat suuremmat kuin Urjalassa. Hanna-Mari Leppäsellä ei ollut tähän vastausta.

Johtava ylillääkäri Juhani Grönlund vastasi Ahosen toiseen kysymykseen lyhyesti kyllä, kun tämä kysyi, olisiko lääkäreitä helpompi palkata, josta toimipaikkoja olisi vain yksi.