joulukonsertti (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Tähtikartta vaihtaa hetkeksi jouluiseen tyylilajiin

Heli Lehtelä

Vaikka tanssiyhtye Tähtikarttana tunnettu kokoonpano on tuttu täällä meillä Pirkanmaan eteläisellä reunalla, oli kokoonpanolla viime sunnuntaina hieman poikkeukselliset harjoitukset. Yhteyeen tyylilaji muuttuu yhden konsertin ajaksi astetta rauhallisemmaksi.

– Nämä ovat nyt ensimmäiset harjoitukset Tähtikartan joulukonserttia varten. Sitä varten vahvistukseksi tuli myös Kristina Landén laulamaan taustoja. Lisäksi mukaan tulee vielä Juha Juuti, joka soittaa koskettimia ja haitaria, Veijo Heinonen kertoi.

Tähtikartta piti kaikkien aikojen ensimmäisen joulukonserttinsa viime vuonna Punkalaitumen kirkossa. Nyt toisena adventtisunnuntaina pidettävän konsertin paikaksi valikoitui Halkivahan kirkko.

– Viime vuoden konsertti oli menestys, oli hieno nähdä penkit täynnä ihmisiä, kun etukäteen ei osannut arvioida miten porukka lähtee liikenteeseen, Juuso Helenius muisteli.

– Mielestäni yksi hienoimmista keikoista, joita olemme vetäneet, Hanna Penkkala pohti jatkaen toivovansa, että joulukonsertista voisi syntyä perinne, jolloin seuraavana vuonna olisi vuorossa taas jokin toinen kirkko.

Tähtikartan vakiokokoonpanossa solistina toimiva Hanna Penkkala on saanut joulukonserttia varten Kristina Landénin laulamaan taustoja.

Lue lisää torstain 21.11.19 Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo keskiviikkona klo 19 alkaen.

Digilehden lukuoikues kuuluu kaikkiin Urjalan Sanomien tilauksiin, mutta sen tunnukset pitää aluksi aktivoida kertaalleen käyttäen laskusta löytyvää asiakasnumeroa.