Tuulivoimapuisto rakennetaan vuosina 2020–2021.
tuulipuisto, Tuulivoima (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Ilmatar osti tuulivoimapuiston rakentamisoikeudet

Urjalan Sanomat

Ilmatar on ostanut Humppila-Urjalan tuulivoimapuiston rakentamisoikeudet Voimamylly Oy:ltä. Humppila-Urjalan tuulivoimapuisto rakennetaan vuosina 2020–2021 ilman valtion tukea. Valmistuessaan puisto tuottaa puhdasta energiaa Suomen sähköverkkoon 40–50 MW nimellisteholla.

Tuulvoimapuisto rakentuu yksityisten maanomistajien maille Humppilan ja Urjalan rajalle, valtateiden 2 ja 9 koillispuolelle. Tuulivoimapuistoon rakentuu kuudesta kahdeksaan tuulivoimalaa, joiden kokonaiskorkeus on 210 metriä.

– Ilmatar on suomalaisen tuulivoimatuotannon pioneereja, ja Humppila-Urjalan tuulivoimapuisto on hieno lisäys voimakkaasti kasvavaan hankeportfolioomme, kommentoi hankkeen rakennuttajapäällikkö Petri Ainonen Ilmattaresta.

Hankkeen toteutuksesta vastaa Ilmatar Energyn kokonaan omistama tytäryhtiö.

– Tuulivoimapuisto työllistää rakentamisvaiheessa kymmeniä henkilöitä. Tällä hetkellä etsimme hankkeelle urakoitsijaa ja kilpailutamme laitevalmistajia, Ainonen kertoo.